– Grunnen til at ungdomspatruljen kobles inn er at noen i den aldersgruppen ungdomspatruljen jobber med muligens kan vite noe om hendelsen. Det er et ungdomssted som er utsatt for hærverk, og selve gjerningen bærer ikke preg av voksenadferd, sier politioverbetjent Anne Stine Kristmoen ved Bærum politistasjon.

– Det er naturlig for oss å ta kontakt med ungdommene og de ansatte som er på fritidshuset for å eventuelt kunne nøste opp i saken, sier politioverbetjent Ole Magnus Jensen som leder ungdomspatruljen.

Ikke uhell

Ved 12-tiden 1. juledag ble det oppdaget at det kom vann rennende ut av 1. etasje på Rykkinn fritidshus, som ligger ved siden av Rykkinnhallen. Det skulle vise seg å være en større oversvømmelse.

Brigadeleder Frank Aas i Asker og Bærum brannvesen opplyste at rundt 300 kvadratmeter av bygget hadde 4–5 centimeter med vann på gulvet.

LES OGSÅ: Knuste rute på fritidshus og skrudde vannet på fullt

I tillegg til at en rute var knust ved siden av inngangspartiet, var det flere ting om indikerte at oversvømmelsen var en villet handling utført av vandaler.

– Alt tyder på pøbelstreker da det er funnet papir i en rennende vask. En brannslange var også slått på, sa politiets operasjonsleder operasjonsleder Gjermund Stokkli kort tid etter at hærverket var oppdaget.

– Vi har så langt ingen mistenkte i saken, og har heller ikke mye å gå på i etterforskningen. Men vi er sikre på er at dette ikke var et uhell, sier Anne Stine Kristmoen.

Politiet ber også om tips fra publikum for å komme videre i saken, og de kan nås på telefon 02800 eller på dagtid på 67 57 63 03.

Var nyoppusset

Skadeomfanget etter oversvømmelsen er uvisst.

– Bygget står nå til byggtørk, og de neste dagene skal vi gå i gang med fuktmålinger for å få oversikt over hvor mye vann som har trukket inn i vegger, sa Harald Pettersen i Bærum kommune, som også er daglig leder for Rykkinn fritidshus 2. juledag.

Han er oppgitt over at noen ønsker å utføre slikt hærverk.

– Dette er rent hærverk, og det er fryktelig trist og veldig provoserende at noen kjeder seg så mye i julen at de må gjøre noe sånt. Ettersom også brannslangen var skrudd på, viser jo dette at det er noen som har ønsket å ødelegge, slår han fast.

ÅPNET AKTIVITETSHUS I SANDVIKA: Trenger et sted der ungdom kan henge

Tidspunktet for når ugjerningen ble utført, er uklart. Det samme med hvor lenge vannet har stått og rent.

– Jeg vet at vi låste døren klokken 15 på julaften. Så en eller annen gang mellom dette tidspunktet og klokken 12 1. juledag har hærverket blitt utført. noe mer nøyaktig kan jeg ikke si, sier Pettersen.

Oversvømmelsen gjør uansett at fritidshuset må holde stengt en periode fremover.

– Dette er ekstra kjedelig fordi huset var nyoppusset for mye penger, og vi hadde nyåpning i oktober. Så skjer dette, og det er bare provoserende, sier Pettersen.

– Det som er synd, er jo at dette går jo ut over ungdommene som bruker huset. Nå blir vi jo nødt til å holde stengt på grunn av dette, legger han til.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen