Prisen deles ut i forbindelse med den nye, nasjonale novelle- og poesifestivalen Bjørg Vik-dagene i Porsgrunn den 2. oktober. Festivalen er et samarbeid mellom Litteraturgarasjen og Porsgrunns bibliotek.

Prisen er et forfatterstipend på 30 000 kroner, samt en gave fra Porsgrund Porselæn, som skal deles ut hvert år.

Fra prisens statutter:

«Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk.»

Stien og Lillegraven er nominert for sine forfatterskap.

Lommedalen

Ruth Lillegraven (Født 1978) kommer fra Granvin i Hardanger og bor nå i Lommedalen i Bærum.

Hun debuterte med diktsamlingen «Store stygge dikt» i 2005, og har senere gitt ut romanen «Mellom oss», diktsamlingen «Urd» som hun fikk Brageprisen for i 2013, og «Manillahallen» i 2014. Hun har også gitt ut tre bøker for små barn om søskenparet Mari og Magnus.

I 2014 mottok hun Bokbloggernes åpen klasse-pris for «Urd».

LES OGSÅ: Bragepris til Lommedalen-forfatter

Flere nominerte

Laila Stien (født i Rana i Nordland 1946) er forfatter og oversetter og har utgitt noveller, diktsamlinger og flere barnebøker. Hun har også oversatt og gjendiktet flere samiske forfattere til norsk og redigert moderne samiske antologier.

I 2015 ble hun æresdoktor ved UiT, Norges arktiske universitet for sitt forfatterskap og oversettelsesarbeid fra samisk. Hun har mottatt flere priser, blant annet Aschehougprisen 2002, Finnmarks kulturpris 2014, Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 1993, «Å plukke en smørblomst» og Språklig samlings litteraturpris 1999.

De øvrige nominerte er: Pedro Carmona-Alvarez, Torgeir Rebolledo Pedersen og Ingvild H. Rishøi.

LES OGSÅ: Hun er bokbloggernes favoritt