Skip to main content

Ruters råd til klimastreikende som skal til Oslo fredag: - Beregn god tid

GOD TID: Beregn ekstra god tid og vis hensyn til dine medpassasjerer om du skal ta kollektivt til klimastreiken, melder Ruter.

Forventer storinnrykk mot Stortinget.

I dag er flere tusen skoleelever på vei til Oslo og Stortinget for å streike for klimaet. Natur og Ungdom forventer et oppmøte på mellom 5.000 og 10.000 elever.

Ruter(ekstern lenke) ber derfor publikum å være ekstra aktsomme.

Om man benytter kollektivtransport, bør man beregne litt ekstra tid da det er mange som kommer til å reise. Ruter skriver at en må vise hensyn til ens medpassasjerer.

– Og bidra til å gjøre dette til en god opplevelse for alle, står det i pressemeldingen.

 

KLIMASTREIK: Skoleelever over hele landet er forventet å gå ut i skolestreik 22. mars. Denne plakaten er laget av elever ved Hvalstad skole og refererer til den 16 år gamle klimaaktivisten Greta Thunberg, som startet skolestreikbevegelsen.

Reisende bes også om å være varsomme da markeringen av streiken vil foregå like ved Stortingsgata. Her kjører det hyppig trikk og buss. De som kjører trikkene og bussene er klar over demonstrasjonen, og vil vise hensyn til den. Samtidig er det viktig at deltagere holder seg til fortau og gangveier slik at kollektivtrafikken kan kjøre som normalt.

– Vi skal gjøre det vi kan for å lage en trygg og positiv opplevelse for dem som velger å ta turen til byen for å streike for klimaet. Kollektivtrafikken er en viktig del av løsningen for en bærekraftig by, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.