Skip to main content

Ruteendringer i Bærum og Oslo fra 3. mars

GJENNOMSLAG: Ruter åpner nå for at ekspressbusser plukker opp Fornebu-passasjerer på vei tilbake til Oslo. FOTO: KARL BRAANAAS

Fra 3. mars skjer det flere endringer i busstilbudet.

Noen steder blir det traséendring, enkelte linjer får justert kjøretid eller flere avganger. Det opprettes et nytt ekspresstilbud fra Fornebu til Oslo og en ny busslinje mellom Øvre Sogn og Skøyen med forlengelse til Fornebu i rush.

Dette opplyser Ruter i en pressemelding.

Hovedhensikten med ruteendringen er å styrke kapasiteten på linjene inn mot Oslo. Kjøretidene på enkelte linjer justeres for å gjøre kollektivtilbudet mer forutsigbart og dermed mer attraktivt.

Dette er endringene:

Linje 24 Fornebu – Brynseng

Linjen endrer trasé mellom Fornebu og Smestad, og vil kjøre via Granfoss i stedet for via Skøyen-Hoff. Dette gjører for at fellesstrekningen på linjene 23 og 24 blir lengre for å få en så god fordeling på bussene som mulig.

Linje 28 Fornebu – Helsfyr T

Linjen økes til 7-8 minutters rute i stedet for 10 minutters rute i rushtidene. Dette er en nødvendig kapasitetsøkning på en populær linje.

Linje 31 Snarøya - Grorud

Mange avganger får nye tider og kjøretiden justeres på flere avganger. Tanken er at dette skal forbedre punktligheten på denne linjen.

Linje 36E Fornebu – Oslo bussterminal

Mange beboere på Fornebu har ønsket ekspressbussavganger fra Fornebu om morgenen og til Fornebu på ettermiddagen. Dette tilbudet kommer nå med avganger hvert 15. minutt.

Linje 40 (Fornebu –) Skøyen – Øvre Sogn

Det opprettes en ny linje fra Skøyen via Hoffsveien og Rikshospitalet til Øvre Sogn. Denne linjen kompenserer for traséendringen på deler av linje 24, og blir ikke minst et nytt tilbud for innbyggerne på Øvre Sogn der det vil opprettes nye holdeplasser.

Linjen kjøres til og fra Fornebu i rushtidene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.