Skip to main content

Overtar busskjøringen i Asker

Kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun, kan fortelle at det ikke blir pris- eller soneendringer i Asker.

Kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun, kan fortelle at det ikke blir pris- eller soneendringer i Asker. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Førstkommende søndag tar Ruter over busskjøringen i Asker. Mange linjer får nye navn.

Søndag 28. juni tar Ruter over busskjøringen i storkommunen Asker. Det vil ikke endre priser og soner, melder kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun, i en e-post.

Asker kommune har dermed sonene 2V, 3V og 4V.

Videre forteller Bruun at reisende med linjene 251 og 261 mellom Sætre og Drammen, kan bruke Brakars mobilapp til Brakars pris. Det gjelder også for Brakars ungdomsbillett.

Ruter fortsette midlertidig samarbeidet med Brakar. Dette er ifølge Bruun, for å unngå at kundene som skal reise fra Røyken og Hurum i retning Lier og Drammen med linjene 251 og 261, får en høy prisøkning.

Nye ruter og navn

Bruun skriver at årsaken til at Ruter starter opp i dette området først nå, er at Ruter samtidig setter i gang nye kontrakter med bussoperatøren Vy som er ny operatør i Asker. Dette gir et større handlingsrom for å gjøre endringer. Derfor blir det også en ruteendring med omlegging av linjene. Mange linjer får også nye navn.

– Vi oppfordrer derfor alle til å gå inn på våre nettsider der de finner både reiseplanlegger og rutetabeller som gjelder fra 28. juni, sier Bruun i e-posten.

Det jobbes også det med en felles løsning for overgangsbillett i hele Oslo og Viken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.