Skip to main content

Fra neste år skal Vy kjøre bussene i Asker

FORTSATT GRØNNE: Vy Buss skal kjøre i Asker og Bærum, men bussene blir fortsatt av den grønne typen som i dag.

Vy skal stå for driften av bussrutene i den nye storkommunen fra og med 2020.

Fredag signerte Ruter avtale med Vy Buss og Unibuss, for å drifte busstrafikken i henholdvis nye Asker og Bærum kommune fra 2020.

Vinnerne av kontraktene har gitt det beste tilbudet basert på tildelingskriteriene pris og kvalitet, skriver Ruter i en pressemelding. 

Elektriske regionbusser

12. mars ble det kjent at NSB skulle skrote navnet sitt til fordel for Vy, mer enn 136 år etter at selskapet ble etablert.  Den uttalte årsaken bak navnebyttet var at de ville samle tog-, buss- og ikke minst deler av buss for tog-virksomheten under en ny, felles merkevare.

Under pressekonferansen samme dag ble det forklart at det nye navnet kommer av franske «vue», som igjen er avledet av «voir» (utsyn, oversikt).

Fredag ble det klart at Vy-sjåførene skal nyte utsyn over Asker fra førersetet.

– Dette blir en spennende kontraktsperiode der vi skal kjøre Norges første elektriske regionbusser, sier Per Nilsen, regiondirektør i Vy Buss.

Nullutslipp i Bærum

Fra 2025 skal Bærum betjenes med nullutslippsbusser, ifølge pressemeldingen fra Ruter.

– Vi er veldig fornøyd med å ha blitt tildelt disse to kontraktene på linjene som går i Vestre Aker og Bærum. Unibuss er en stor aktør i Oslo, hvor vi blant annet satser mye på elektriske busser. Nå ser vi frem til å starte disse to kontraktene i et nytt geografisk område for oss, sier Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss.

Unibuss skal også betjene busstrafikken i Vestre Aker i Oslo. Den samlede verdien på de tre kontraktene er anslått å være rundt 600 millioner kroner årlig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.