Laget egen app med russe-quiz

INTERESSERT: 18-åringene Alfred Lieth Årøe (th.) og Jørgen Holmseth har lært seg å lage app på egen hånd.  Foto: Nina Abrahamsen

INTERESSERT: 18-åringene Alfred Lieth Årøe (th.) og Jørgen Holmseth har lært seg å lage app på egen hånd. Foto: Nina Abrahamsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Alfred Lieth Årøe og Jørgen Holmseth på Valler videregående har laget en egen app på fritiden. Det er «Russetid LogoQuiz». Oppgaven er å finne riktig bussnavn til 150 ulike russebusslogoer.

DEL

Ideen dukket opp i midten av desember. Hele romjulen og nesten all fritid i januar og februar har gått med, mandag ble appen lansert og ligger nå på 40. plass blant gratisapper.

Guttene er selv ansvarlig for alt fra idé til ferdig app. Alfred er den som programmerer og Jørgen redigerer logoene ved å fjerne navn og bakgrunn. Han fikk en dags innføring av en kompis, resten har han funnet ut av selv. Det samme har Alfred.

– Jeg bruker et program på mac-en med koder og legger inn filer, programmeringen lærer jeg meg selv ved å se YouTube-filmer og på Google, sier han.

LES OGSÅ: Disse guttene skal gå hele russetiden

God respons

De to Valler-elevene tar kontakt med russebusser over hele landet for å få lov til å benytte logoene, som deretter blir lastet inn og redigert.

– Vi tar kontakt med alle bussene og får veldig god respons. Dette er en vinn-vinn-situasjon. Bussene får PR og vi får innhold, sier de to gründer-spirene.

LES OGSÅ: Skryt til russen i Asker og Bærum 

Foreløpig er det bare russebussenes dekknavn som brukes, senere blir det nytt innhold når konseptnavnene slippes.

Designet er det en kompis fra Rosenvilde, Martin Kirsebom, som har laget.

– Jeg har hørt om appen, men har ikke lastet den ned ennå, sier medelev Celine V. Strand (18).

LES OGSÅ: Vinterferie med russebuss: – Vi er blitt venner for livet 

Først og fremst for russen

Alfred og Jørgen er selv russ i år, og med på bussen Manshow.

– Russetid LogoQuiz er først og fremst tiltenkt russen, men passer også for yngre som gjerne følger med på russen, sier guttene.

– En dag tok jeg kontakt med en russebuss i Bergen, for å fortelle om appen. De fortalte at de allerede var i gang med å bruke den. Det elsker vi, sier Jørgen.

LES OGSÅ: – Trist med færre russebusser 

Artikkeltags