Skip to main content

Tenåring siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy

Natt til mandag skal en uoverenstemmelse mellom to gutter i slutten av tenårene ført til at den ene stakk den andre i halsen med en knust flaske. på den greske øya Ios.

Natt til mandag skal en uoverenstemmelse mellom to gutter i slutten av tenårene ført til at den ene stakk den andre i halsen med en knust flaske. på den greske øya Ios.

FOTO: SOLVEIG VIKENE, SCANPIX

En tenåring er siktet for drapsforsøk etter at han skadet en jevnaldrende med en knust flaske. Fornærmede ligger på sykehus i Aten. 

Voldepisoden skjedde natt til mandag, i tilknytning til et hotell på den greske øya Ios. Begge ungdommene er fra vårt distrikt.

– Vi er kjent med at det har vært en hendelse på en gresk øy som involverer norsk ungdom, sier Per Bardalen Wiggen, pressetalsmann i Utenriksdepartementet (UD).

Har du tips i denne saken? Send oss en e-post her

Flere kilder opplyser til Budstikka at det ble brukt en knust flaske i voldshendelsen. 

Ifølge VG sier pressetalsperson i gresk politi, Theodoros Chronopoulos, at en mann er arrestert og siktet for drapsforsøk. 

– Fornærmede ble skadet i halsen med en knust glassflaske, sier Chronopoulos til VG.

Advokat bekrefter hendelse

Advokat Kim Gerdts, som representerer den pågrepne tenåringen, sier vedkommende sitter i arresten i Hellas.

– Det har vært en forholdsvis alvorlig voldshendelse der nede, men utover det kjenner jeg ikke til noe mer fakta om hendelsen, sier Gerdts til Budstikka.

– Men han mener situasjonen ble fremprovosert, supplerer han.

Gerdts understreker at det er greske myndigheter som håndterer saken, og legger til at en gresk advokat bistår hans klient.

– Jeg får ikke gjort så mye fra eller til, det er de som kjører løpet der nede. Men jeg fungerer som en norsk kontakt for den pågrepne, sier Gerdts.

Advokaten venter på en avklaring om han skal reise til Hellas for å bistå. Etter det Budstikka forstår, vil det bli et rettsmøte i en av de nærmeste dagene.

Kom til Ios på fredag

Et familiemedlem av den fornærmede tenåringen forteller at voldsepisoden ikke er å anse som bråk mellom russ.

– Det har ingenting med russ, russetur eller Ios å gjøre, og kunne like godt skjedd her hjemme, sier vedkommende til Budstikka.

– Det er en enkelt sak, og det er en historie bak som ikke har med russ å gjøre, fortsetter familiemedlemmet.

Guttegjengen fornærmede er en del av, ankom Ios på fredag i en arrangert tur for neste års russekull. Nå ligger han på sykehus i Aten, og har det etter forholdene bra. Det er uvisst når tenåringen kan reise hjem til Norge.

– De hadde gjort alt riktig på forhånd. Blant annet hadde de møter med sine foresatte før avreise, for å bli forsikret om alvoret som ligger i å dra på en slik tur på egen hånd, sier familiemedlemmet.

Vedkommende understreker at turarrangørenes representanter på Ios har vært helt uvurderlige i sin hjelp:

– Arrangøren kan på ingen måte bedbreides for det som har skjedd.

Norsk politi ikke involvert

Fungerende leder for forebyggende avdeling i Oslo politidistrikt, Johan Benitez, kjenner ikke til voldsepisoden.

– Forebyggende avdeling i Oslo politidistrikt er foreløpig ikke involvert i, eller gjort kjent med, at russ eller ungdom skal være involvert i en voldsepisode, sier Benitez. 

Budstikka har vært i kontakt med gresk politi, men de har foreløpig ikke ønsket å uttale seg.

Etter det Budstikka erfarer, skal den norske ambassaden i Hellas være gjort kjent med voldsepisoden. Ambassaden henviser til UD for kommentarer.

Fraråder russetur

Torsdag forrige uke uttrykte politiet bekymring for vold, overgrep og rus på russeturer til Syden.

– Aller helst vil vi at ungdommene dropper disse turene, sa Ann Gørild Kjeldsen, leder for kriminalitetsforebyggende seksjon i Enhet vest i Oslo politidistrikt.

Hennes seksjon har ikke samarbeid eller lagt noen felles strategi med politiet i Hellas for disse turene.

– Om noe alvorlig skjer, er det Kripos som blir koblet inn, sa Kjeldsen til Budstikka sist uke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.