Skip to main content

Russen bortvist fra McDonald's i Asker

Ved 04.00-tiden natt til tirsdag kom det, som vanlig, til en ansamling av russebusser ved McDonald's i Asker. Politiet ba russen dra videre.

– Det var det vanlige. Denne gangen hadde 13 russebusser samlet seg på stedet, og det var en del støy der da vi ankom. Vi ba russen forlate stedet, noe de gjorde med en gang, sier Rune Hekkelstrand, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Russetiden varer etter planen i år frem til 18. juni, men starten av denne uken har russen vært rolig. Natt til tirsdag var det betydelig færre klager over støy fra befolkningen i Asker og Bærum, bekrefter Hekkelstrand.

Oslo-forbud mot rulling

Russen i Oslo har nå fått rulleforbud i hovedstaden. Dette fordi man har fått en økende smittetrend etter at de siste koronalettelsene ble innført.

– Alt tyder på at det er veldig vanskelig å kombinere rulling og russefeiring med godt smittevern. Vi kommer til å ta initiativ til å forby rulling, sa byrådsleder Raymond Johansen, ifølge Aftenposten, i et møte i forretningsutvalget mandag.

Man skulle tro Oslo-russen dermed ville flytte rullingen til nabokommunene Bærum og Asker. Så langt har politiet ikke merket at de har skjedd.

– Ingenting tyder på det. Det var i hvert fall ikke noen merkbar økning av busser på McDonald's i Asker enn det pleier å samles der på nattetid, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

Han påpeker at politiet ikke sjekker hvor russebussene kommer fra og at de ikke har noen ordre om å vise russebusser fra Oslo vekk fra Asker og Bærum, selv om Oslo-russen har fått rulleforbud i hovedstaden. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.