– I avtalen med årets russ strammes det inn. Rundt Askerhallen vil flere naboer være berørt enn på Holmenskjæret der arrangementet tidligere var, sier virksomhetsleder Lisbeth Stokke Fjeldly i natur og idrett.

Mens det før kunne spilles musikk til klokken 22, er dette nå kortet inn - og musikken skal være ferdigspilt klokken 19.30.

Russen møter også nye krav om å leie inn profesjonelle vektere og at plassen ved Askerhallen ikke tillates brukt til «drop-punkt» i russetiden.Dessuten er det russestyrenes ansvar å sørge for at det ikke nytes alkohol på offentlig sted.

To kvelder med kåring

Det er russen fra Asker og Nesbru videregående skoler som skal arrangere russebusskåring 21. og 22. april. På grunn av byggingen av Holmen svømmehall må kåringen foregå andre steder enn Holmenskjæret, og valget falt på Askerhallen.

Russen er ansvarlig for å levere skriftlig informasjon til nabolaget om arrangementet.

– Bra at kommunen lot oss få være i Asker, men det blir nok litt mer begrenset feiring enn det har vært tidligere, sier Sindre Bratli (18), og tenker spesielt på restriksjonene knyttet til bruk av rusmidler.

Bratli er på russebussen «Hemingway» som tradisjonen tro vil presentere sitt nye konsept ved Askerhallen. Hvor spektakulært showet deres blir vil han ikke ut med.

– Det blir uansett litt spesielt å skulle danse og vise seg frem foran tusen tilskuere helt klinkende edru, sier Bratli.

LES OGSÅ: Heftig russedebatt blir skolepensum