Nå er Simen og Simon to av i alt fem gutter på vandregruppen James Bonski fra Asker. Det betyr at de har eget konsept, med navn, logo og klær, men ingen russebuss.
– Jeg synes det ble for mye innbetalinger. Og når det i tillegg ble snakk om dugnader og salg av doruller, så fristet det ikke. Det har vi nok av gjennom fotballen, sier Simon.
Begge guttene spiller fotball tre ganger i uken og Simon jobber i butikk.
– Det hadde blitt altfor mye om jeg i tillegg skulle jobbe på buss og delta på dugnader – i tillegg til skolearbeidet.
LES OGSÅ: Vinterferie med russebuss: – Vi er blitt venner for livet
Sparer mye
James Bonski-guttene synes det er stas med russebusser og kjenner at de blir litt sjalu når bussene har slippfest, men de angrer ikke på at de droppet buss.
– Vi har ikke dekknavn og slipper å kjøpe dobbelt opp med klær. Så det er mye rimeligere, sier Simen Stokke. Om lag 5-6.000 regner de med å bruke på klær og russekort.
James Bonski ble opprettet midt i andre klasse og har hverken kontrakt eller regler. Siden de bare er fem stykker gjør de mye sammen med andre også, ikke bare gruppen.
Fest og bussrulling
– Gruppen gir oss trygghet og samhold. Vi kan likevel feste og rulle med venner som er på buss, men det blir nok ikke like mye, sier Simen.
– Når du først er på buss må du utnytte det maks. Når folk begynner å bli slitne, kommer vi og fyller opp. Men vi bidrar med god stemning, da, sier Simon Bakke Møller.
LES OGSÅ: Skal sjarmere med «Slakt»
Kjærestegruppe?
At noen hevder de ikke er ekte russ, bare ler de av.
– Folk får holde på. Vi synes russebusser er kult vi, sier Simen.
– Det er bare gøy. Bussrussen må jo forsvare alt de bruker på det. Vi har mer tid og mer frihet, men støtter russebusser. Uten busser får heller ikke vi rullet, sier Simon.
– Russebussen Manshow har kjærestebuss. Kan vandregrupper ha kjærestegruppe?
– Ja, så klart. Det er vi for. Det er noen jenter som har spurt oss, men alt det er hemmelig, røper James Bonski-gutta.
LES OGSÅ: 20 fantastiske ting å si om ungdom fra Asker og Bærum