Skip to main content

Russ trekker seg fra busskåring

RULLER MED YNGRE: To netter på rad har politiet stoppet russebusser med flere mindreårige ombord.

Nadderudrussen ønsket å ha sin egen busskåring og søkte kommunen om et sted å være. Nå har de trukket søknaden tilbake.

– Vi skulle hatt et møte med russen for et par dager siden, men fikk vite at de trakk søknaden samme dag, sier Svein Finnanger i Bærum kommune.

Kommunen hadde på forhånd satt som krav at søker for en lokal busskåring ikke kunne være russen selv. Finnanger bekrefter at russen søkte om å få bruke området ved Gjønnes stasjon eller Tobonn til arrangementet.

For bare to uker siden fortalte buss-sjef på en av russebussene, Marcus Sæther, at de ønsket et billigere og mer familievennlig opplegg for busskåringen.

– Vi vil ta tilbake den tradisjonelle skolekåringen. For oss blir Tryvann for stort og for dyrt, sa Sæther.

LES OGSÅ: - Vi føler oss friere uten russebuss

Lager egne opplegg

Etter det Budstikka kjenner til skal nettopp kravene som ble stilt for gjennomføringen av arrangementet være årsak til at russen har trukket seg.

Russebussene ved skolen velger nå sine egne, individuelle opplegg i forbindelse med russeferingen som starter førstkommende lørdag.

– Vi lar bussen vår stå og drar opp på Tryvann for å se på de andre showene, uten å delta selv, sier Sæther.

LES OGSÅ: Skryt til russen i Asker og Bærum

Heller ikke Stabekk-russen har et sted å holde sin tradisjonelle busskåring. Russebussene ved skolen har bedt rektor om lov til å bruke skolegården til et slikt arrangement, men fikk i forrige uke avslag på søknaden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.