Skip to main content

Politiet truer med å avskilte russebusser som spiller høy musikk

Russebusskåring Nesbrurussen

De første dagene av russetiden har politiet i Asker og Bærum fått svært mange klager på høy musikk fra russebusser. Nå truer politiet med avskilting og anmeldelse til de bussene som ikke skrur ned volumet.

Ungdomspatruljen i Asker og Bærum startet russetiden Politiet skryter av russen etter en russebusskåring ved Askerhallen der Asker og Nesbru videregående skoler deltok.

De skulle kanskje ikke vært så positive. For i dagene som fulgte tikket det inn svært mange meldinger om støy og høy musikk fra ulike russebusser. Verst var det natt til mandag da politiet selv Russeklager sørget for travel natt for politiet for å dempe støyende russ.

LES OGSÅ: Flere klager på støyende russ 

Klar beskjed

Mandag sendte politiet ut en melding til alle sjåførene på russebussene. Der var budskapet krystallklart.

«I løpet av helgen generelt, og natt til i dag spesielt, kom det inn vanvittig mange støyklager på musikkstøy fra russen. Enkelte nabolag har allerede mistet tålmodigheten. Sånn kan vi ikke ha det», skrev ungdomspatruljen i Asker og Bærum, ifølge Dagbladet.

LES OGSÅ: – Nå har vi ventet i tre år 

I meldingen opplyser politiet videre at konsekvensene for å bryte reglene, vil resultere i at russebusser bli parkert og avskiltet, samt at de ansvarlige vil bli anmeldt.

– Meldingen er sendt ut for å forklare at de risikerer at bussen blir avskiltet og parkert hvis de spiller utagerende høy musikk. Hovedårsaken til at vi gjør dette er klagene vi har fått, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til avisen.

LES OGSÅ: – Vi er ikke en gjeng drittunger 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.