Skip to main content

Opptil 200 russ samlet seg på Asker stasjon

De festglade ungdommene hadde lite lyst til å prate med politiet. 

Ved 00.40-tiden natt til onsdag ble politiet oppringt på grunn av støy på Asker stasjon. 

– Politiet var på stasjonen etter kort tid. Omtrent 200 russ var samlet på perrongen og lagde en del støy, og det kom melding om at de var for nært togsporet, sier operasjonsleder Guro Sandnes i politiet. 

Russen i Asker har hatt mye kontakt med politiet de siste dagene, og 15 busser har blitt bortvist fra Askerveien de to siste dagene. I natt hadde de trolig en anelse om hva som ville skje allerede før de kom i prat med ordensmakten. 

– Russen løp da vi kom, de lastet opp og forsvant. Da var støyen borte og eventuelle farer over, sier Sandnes. 

Operasjonslederen har ikke tall på hvor mange busser som dro fra stedet, men det kom ikke inn flere klager på russestøy i natt. 

Gjentagende problemer

Området rundt McDonald´s og Circle K-stasjonen i Asker har vært et yndet sted for avgangselevene i år. Gjentatte ganger har beboere på Erteløkka og området rundt ringt politiet for å få dem til å dempe musikken fra bussene. 

– Det har vært en del klager i år, ja, men vi har sett det verre tidligere. Når russen kjører rundt og samler seg på de samme stedene blir folk i disse områdene slitne. Det er litt trist når de føler de lever i en evig fest flere netter i strekk, sier Sandnes. 

Asker har kanskje hatt ekstra stor pågang i år ettersom Bærum la ned forbud mot all russeaktivitet den 8. juni i år. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.