Skip to main content

Flere russebusser fra Bærum bortvist i nabokommune

Russen i Bærum forsøker å være kreative å finne alternative steder å feire ettersom det er lagt ned forbud mot dette i hjemkommunen.

Russen i Bærum forsøker å være kreative å finne alternative steder å feire ettersom det er lagt ned forbud mot dette i hjemkommunen.

Illustrasjonsfoto: TRINE JØDAL

Bærums-russen får ikke rulle i sin egen kommune. Natt til fredag tok flere busser turen til over grensen til Hole.

Natt til fredag fikk politiet i Sør-Øst politidistrikt melding om høy musikk og støy fra området Skaret i Hole kommune.

Da de kom frem til stedet, var det flere russebusser der som laget feststemning. Dette var stort sett busser fra både Bærum og Oslo, begge disse kommunene har som kjent lagt ned forbud mot russefeiring og rulling etter høye smittetall i aldersgruppen.

– Flere busser fra Bærum ble bortvist fra stedet, bekrefter operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Merete Kvaal.

Hun legger til at det ikke ble opprettet noen anmeldelser mot russen natt til fredag, men at de slapp unna med bortvisning og en advarsel.

Operasjonslederen lar det skinne gjennom at politiet ikke er spesielt begeistret over besøket fra feststemt ungdom fra nabokommunen.

– Alle, både her i Sør-Øst politidistrikt og resten av landet, må tenke smittevernhensyn, det er det aller viktigste. Vi har fortsatt en pandemi, påpeker hun. 

I Oslo politidistrikt opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter at natt til fredag har vært rolig, og at det ikke har kommet mange meldinger på russestøy.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.