Skip to main content

– Det blir garantert drama av dette

Russebussen "Hideout" fra Valler er den eneste Bærums-bussen som ikke er ren gutt eller jente-buss. Det er til og med flere kjærestepar om bord.

– Jeg er ikke en av kjæresteparene, så nå kan jeg bare glede meg til det blir drama, sier Henrik med et stort smil om munnen.

LES OGSÅ: Her blir årets russekåring

Torsdag var det skolekåring for bærumsbussene på Valle Hovin i Oslo. 21 busser kjempet om å bli kåret til årets buss 2015, i et sammenhengende show som varte i nærmere seks timer. Med familie og venner tilstede kunne gjengen fra "Hideout" endelig vise frem konseptet sitt.

Gjemmestedet er pyntet med palmer og med Tkik-bar i loungen bak. Showet besto av dans. At det er både gutter og jenter om bord var ikke planen fra starten av.

– Det begynte med at vi var delt, men etterhvert som tiden gikk og folk trakk seg, slo vi oss like gjerne sammen, sier Mathilde.

Gjengen Budstikka snakket med var samstemt i at det er mange positive sider ved blandingen.

– Det er alltid noen som kan noe, teknisk assa, når vi har gutter med, og vi er jo gode på interiør, sier Silje.

– Vi gutta er litt trege, jentene setter oss i gang, sier Sebastian som har kjæresten sin på bussen.

29 jenter 29 sterke stemmer

Bussjefene fra Monterey Pop, Clara og Catarina, har påtatt seg sjefsrollene på bussen. Noe som ikke alltid er like lett.

– Det er vanskelig å være sjef over egne venner. Det er det virkelig. Vi har alle "lik" stemme, så man må jo høre på hva alle vil og ønsker, sier Catarina.

Jentene fra årets buss på Nadderud, samlet inn penger gjennom ved å være publikummere på Debatten på NRK 1.

– Vi har vært publikum nesten hver torsdag hele det siste året, noe som gir både penger og kunnskap sier Clara.

LES OGSÅ:  Vil nekte russebusser i Ankerveien

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.