Skip to main content

Asker-ordføreren fikk med seg russ til søppeldugnad søndag kveld

TOMMEL OPP: Ordfører Lene Conradi (nummer to foran fra høyre) oppfordret russen til å stille på søppeldugnad på Solli søndag kveld etter at det lå igjen litt søppelrester etter russefeiringen.

Asker-ordfører Lene Conradi inviterte russen til ryddedugnad på Solli søndag kveld. Etter en effektiv halvtime var området rensket for søppel.

Sent søndag ettermiddag la Asker-ordfører Lene Conradi ut en melding på sin Facebook-side der hun inviterte russen til å rydde opp etter de siste ukers uker med festligheter.

I innleget skrev hun dette:

«Kjære russen vår! Dere vet at vi legger til rette for dere som best vi kan for en fin russetid:) Regner med dere er slitne men glade og forbereder dere til siste innspurt før eksamen nå! Har hørt rykter om at det ikke ser særlig pent ut på parkeringsplassen på Solli, så jeg oppfordrer dere til å ta en kveldsdugnad i det fine været. Jeg stiller med poser og noen hansker klokken 20-21 etter konsert på Venskaben, er vi en liten gjeng går det fort! Håper å se mange - vel møtt!»

Asker videregående skole responderte på Conradis oppfordring og skrev tilbake at de ville varsle elevene ved skolen slik at de stilte til dugnaden.

Ryddet på en halvtime

GREI FANGST: Resultatet fra søndagens dugnad ble flere poser med søppel som kunne kastes der det skal.

Ved 20-tiden var ordføreren på plass med poser og hansker. På p-plassen på Solli møtte det også opp 15-16 russ som var klare til å bidra.

– Det var en hel gjeng som møtte opp og det er veldig positivt. Det var ikke så ille her som jeg fryktet, men det var greit å ta denne dugnaden uansett. På rundt en halvtime hadde vi plukket opp søppelet, sier Conradi.

Hun forteller at det var både glasskår, ølbokser og annet søppel som ble tatt hånd om.

– Russen har vært fantastiske i år og har fått de beste skussmål. De er flinke når de organiserer seg. Vi vet at det har vært samlet store mengder russ her de siste ukene som har hatt med seg poser og ryddet etter seg. Nå var det igjen noe søppel som ikke burde vært her, men det er nå ryddet, påpeker ordføreren.

Hun forteller at det ikke bare ble funnet søppel etter russen, men at det også ble funnet søppel etter skiløpere, som aluminiumsbeskyttelse fra skismøringer.

Her er noen russesaker fra årets russetid:

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.