Færre russ bruker enorme pengebeløp på russetiden

PUSSER OPP: Jentene på russebussen 1Up er  i full gang med oppussing av bussen. Fra venstre: Fia Stoermann-Næss, Ingvild Meland, Anniken Løvstad Hole og Kristin Gjone.

PUSSER OPP: Jentene på russebussen 1Up er i full gang med oppussing av bussen. Fra venstre: Fia Stoermann-Næss, Ingvild Meland, Anniken Løvstad Hole og Kristin Gjone. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det er i år registrert 40 russebusser i Asker og Bærum. Færre russ vil i år bruke enorme pengebeløp på russetiden, viser undersøkelse.

DEL

Det er planleggingsmøte for jentene på russebussen 1Up. Om knappe to måneder sparkes russetiden i gang, og da skal alt være klart.

– Setene er revet ut. Nå skal vi trekke dem om, og veggene skal males. Det kommer til å bli skikkelig bra, sier Fie Stoermann-Næss.

– Også skal baren oppgraderes, og utsiden av bussen vil se helt annerledes ut, sier Anniken Løvstad Hole.

Denne uken startet de 28 Eikeli-jentene på 1Up for fullt med oppussingen av bussen. Skissene er klare for hvordan alt skal se ut. Men inntil videre er det bare jentene på bussen som skal vite om planene.

– Vi har jobbet mye med konseptet. Det er viktig at vi skiller oss ut. Vi vil at folk skal huske oss, sier Fie Stoermann-Næss.

Under 30.000 kroner

Nøyaktig hvor mye penger jentene planlegger å bruke på russetiden, vil de holde hemmelig. Men det er i år lenger mellom de som planlegger å bruke de største pengebeløpene i Asker og Bærum. Det viser en undersøkelse russefestarrangøren ROK har gjort.

1.500 russ i Asker og Bærum har nå svart på hvor mye penger de planlegger å bruke på årets russetid. Resultatet viser at:

  • 20 prosent planlegger å bruke 30.000 kroner eller mer. Det er en nedgang på 7 prosentpoeng sammenlignet med hva fjorårets russ svarte da de fikk det samme spørsmålet i forkant av russetiden.
  • Flere svarer imidlertid at de planlegger å bruke mellom 16.000 og 30.000 kroner, og mellom 11.000 og 15.000 kroner.

– Vårt inntrykk er at de fleste vil bruke mer normale summer, og det er egentlig ganske bra. Vi vil forsøke å få bort rykte om at pappa betaler i Bærum, for det stemmer ikke, sier Ingvild Meland på 1Up.

– Det er mye som tyder på at det er lengre mellom millionbussene i Asker og Bærum i år, sier Mie Skard, daglig leder i ROK.

ROK arrangerer blant annet russetreffene på Tryvann og landstreffet på Lillehammer.

– Vi ser at det er færre busser som har enormt med utstyr og dermed svært høye budsjetter. Men de få som tar i, tar i mer enn tidligere, forteller Skard.

40 russebusser

ROK peker på at russen er blitt flinkere til å planlegge, og at flere fokuserer på andre ting en kostbare lyd- og lysanlegg.

– Trenden i år er at russen bruker mer tid å penger på busskonseptet, alt fra utsmykking av bussen, busslogo, bussklær og egen russelåt for russebussen. Samtidig opplever vi at russen er flinkere til å planlegge kostnadene. De henter inn flere tilbud fra ulike leverandører. Da får de også presset prisene ned, sier Skard.

Jentene på 1Up har drevet med dugnadsarbeid siden de startet på videregående. De ønsker ikke at kostnadene skal være høyere enn nødvendig.

– Vi tar ikke til takke med det første tilbudet vi får. Vi er opptatt av å sjekke prisene på nesten alt vi skal kjøpe inn, sier Kristin Gjone.

Hittil i år har ROK registrert 40 russebusser i Asker og Bærum. Likt fordelt mellom jente- og guttebusser. Det er det samme antall Asker- og Bærums-busser som i fjor.

Artikkeltags