– Jeg har tatt en pause fra konkurranser. Pausen er på ubestemt tid, sier Rune Velta.

26-åringen leverte tidenes prestasjon av en norsk hopper i et VM da han tok to gull-, en sølv- og en bronsemedalje under VM i Falun i februar. Men denne sesongen har dessverre ikke åpnet i samme stil. Velta ble nummer 37 i åpningen av årets verdenscup i Klingenthal. I helgen var han ikke med på Lillehammer.

– Grunnen til at jeg har tatt en pause er at jeg følte at jeg ikke var der jeg skulle være da verdenscupen startet. Nå prøver jeg å få hoppingen til å bli litt bedre for å komme tilbake, sier han

LES OGSÅ: – Jeg dreit meg ut, rett og slett. Det er bare flaut

Jobber med hopptekniske ting

Den fysiske formen er det ingenting i veien med – tvert imot.

– Fysisk er alt veldig bra. Hoppmessig har jeg slitt en stund. Jeg har egentlig vært litt for langt unna gjennom hele oppkjøringen. Det har ikke løst seg da jeg kom på snø. Det er hopptekniske ting jeg jobber med – rytme, timing og bevegelsesmønster som ikke stemmer. Det er vanskelig å si om det har skjedd noe i forhold til om jeg blitt sterkere og teknikken ikke harmonerer med det. Det kan være en av faktorene, men er nok litt mer sammensatt enn det.

LES OGSÅ: Tom Hilde er tilbake i landslagsvarmen

– Har tatt et valg

Velta har trent i Holmenkollen og Vikersund i det siste for å forsøke å finne ut av problemene.

– Jeg må ta det dag for dag og gi det den tiden som trengs.

Til helgen reiser verdenscupsirkuset til Nizhny Tagil i Russland. Deretter er Engelberg i Sveits siste verdenscuprunde før jul.

– Jeg reiser ikke til Russland og kommer ikke til å konkurrere før jul, sier Velta.

LES OGSÅ: Lagkompis disket - kun et hopp for Hilde

Og da spøker det for Hoppuken.

– Det er en stund til ennå, men akkurat nå føler jeg meg ikke klar til å konkurrere, Jeg har tatt valget, det var selvfølgelig tungt. Å starte verdenscupen har alltid vært en bra greie for meg. I år har jeg ikke hatt den samme følelsen. Jeg har lyst til å være med til Hoppuken. Men føler jeg at jeg er på samme sted som nå om to uker, så har jeg ingenting der å gjøre. Da er det bedre å bruke tiden her hjemme til mesterskap i skiflyging i januar eller for å komme tilbake på slutten av sesongen, sier Velta som har måttet følge på tv-skjermen at Norge har tre blant de fem beste i verdenscupen så langt.

– Det er gøy å se på når de andre gjør det så bra. Samtidig har jeg så klart et ønske om å være med selv.