I tre uker har revy-elevene levd på ostesmørbrød

Hauk Bjørneklett (f.v.) og Trym Eidsten sammen med revysjefene Henriette Lund og Eira Tvedten. – Vi jobber for å bygge opp revyen som en kul greie på skolen, sier Tvedten.

Hauk Bjørneklett (f.v.) og Trym Eidsten sammen med revysjefene Henriette Lund og Eira Tvedten. – Vi jobber for å bygge opp revyen som en kul greie på skolen, sier Tvedten. Foto:

Når revy-makerne på Rud videregående er i oppkjøringsfasen, er det ikke tid til middag. Hver dag går det med 110 ostesmørbrød.

DEL

– Vi er her vel rundt 15 timer hver dag, sier Henriette Marie Lund (18).

Hun er sammen med Eira Sofie Tvedten (18) sjef for årets revy som tradisjon tro er først ut av skolerevyene i Asker og Bærum.

– Målet for denne revyen har vært å binde sammen alle de ulike linjene, noe som har fungert skikkelig bra, sier Lund.

I år er det blant annet flere fra linjen helse- og oppvekstfag som er med i kosegruppen, rekvisitt- og PR-gruppen, noe det ifølge revysjefene ikke har pleid å være tidligere.

– Revyen er med på å løfte det sosiale miljøet opp enda et hakk, legger Tvedten til.

Hyller tidligere revyer

Rekvisittsjef Marlen Jarholt (18) og Frida Enge har brukt flere dager på å dyppe aviser i trelim. Hva det skal brukes til vil de ikke røpe

Rekvisittsjef Marlen Jarholt (18) og Frida Enge har brukt flere dager på å dyppe aviser i trelim. Hva det skal brukes til vil de ikke røpe Foto:

Siden 16. desember har revygjengen på 112 elever møttes på skolen fra morgen til kveld for å øve, planlegge og fikse – med unntak av julaften og 1. juledag.

– Jeg merker at nå som jeg har jobbet med revy i tre år, er det ikke jul uten revy, understreker Lund.

I år arrangeres Rudrevyen for 20. gang, og Lund og Tvedten har flere tanker om hvordan jubileet skal markeres.

Rudrevyen holder kortene tett til brystet i forkant av premieren. I forkant er instruktørene Sebastian Biong (t.v.) og Lars Petter Sødal Bergsmark

Rudrevyen holder kortene tett til brystet i forkant av premieren. I forkant er instruktørene Sebastian Biong (t.v.) og Lars Petter Sødal Bergsmark Foto:

– Vi ønsker å hylle de tidligere revyene og takke for at vi har fått mulighet til å gjøre en såpass stor revy nå. Skolen vår er blitt flinke til å forstå hvor viktig revyen er for elevene, sier Tvedten.

– Vi mener vi leverer et av Bærums beste produkter når det kommer til skolerevy, men karakterer står ikke i fokus, supplerer hun.

LES OGSÅ: Drøyt 30.000 var innom Asker museum i 2016

110 ostesmørbrød hver dag

Hauk Bjørneklett (16) tar ut et brett med fire ostesmørbrød fra ovnen. Hver skive består av to lag med gulost, ketsjup og oreganokrydder på toppen. Han får hjelp av Trym Eidsten (16) som går i førsteklasse på linjen teknikk og industriell produksjon.

– Vi lager nok 100 eller 110 ostesmørbrød om dagen, anslår Eidsten.

– Vi mener vi leverer et av Bærums beste produkter når det kommer til skolerevy, men karakterer står ikke i fokus, sier revysjef Eira Tvedten.

– Vi mener vi leverer et av Bærums beste produkter når det kommer til skolerevy, men karakterer står ikke i fokus, sier revysjef Eira Tvedten. Foto:

– Ekte gourmetmat dette her, spøker Bjørneklett.

Skuespiller Rumi Rafael Asgari Mollestad (16) innrømmer at han enkelte dager har spist syv eller åtte ostesmørbrød. Han går første året på dramalinjen og er en av åtte skuespillere som fikk bli med i årets revy.

– Audition var nervepirrende og skummelt. Jeg satt oppe nesten hele natten i stua og øvde på replikker, sier han og forteller at «ja-et» kom som en overraskelse.

– Jeg ble virkelig glad, sier han.

LES OGSÅ: Derfor blir det teaterfestival for babyer og 100-åringer

Har skrevet på revyen i to år

Det er de tidligere Rud-elevene Sebastian Biong og Lars Petter Sødal Bergsmark som har skrevet årets revy.

– Jeg var selv med i revyen i 2015 som skuespiller, så det er veldig gøy å komme tilbake hit, sier Biong.

Siden 16. desember har over 100 elever på Rud vgs hatt lange dager på skolen for å få på plass scene, kostymer og øve.

Siden 16. desember har over 100 elever på Rud vgs hatt lange dager på skolen for å få på plass scene, kostymer og øve. Foto:

Den røde tråden i årets revy «Punktert» er om forventningene man bygger på rundt en selv og om verdighetstap foran andre. 

– Vi prøvde å finne et ganske tidløst tema, for vi føler at det å sette seg planer og ikke nå dem er noe som skjer veldig mange, både på store og mindre plan, sier han.

– Jeg har oppdaget litt i etterkant at jeg har skrevet på denne revyen siden jeg var med selv egentlig, sier Biong, og forteller at følelsen av «Punktert» er noe både Bergsmark og han selv kjenner seg igjen i, og derfor er flere av sketsjene inspirert fra eget liv og hverdagslige situasjoner.

Revyene i Asker og Bærum

Lørdag 7. januar: Rud

Mandag 23. januar: Valler

Torsdag 2. februar: Asker

Mandag 27. februar: Nadderud

Mandag 27. februar: Stabekk

Mandag 27. februar: Nesbru

Mandag 27. februar: Eikeli

Tirsdag 28. februar: Sandvika

Tirsdag 28. februar: Rosenvilde

Rudrevyen 2017:

112 elever er engasjert. Alt arbeidet gjøres av elever, med unntak av

instruktørene som er innleid.

Det er ulike grupper for teknikk, kos, scene, PR, sponsor og rekvisitter.

Elevene har øvd siden 16. desember, med unntak av julaften og 1. juledag.

Skrevet av de tidligere Rud-elevene Sebastian Biong og Lars Petter Sødal Bergsmark.

Artikkeltags