– Dette var jo helt fantastisk. Det føles veldig deilig, sa en glad Ali Waarieh (19) etter at Rud ble ropt opp som vinneren av Budstikkas revypris.

Han beskriver revysesongen som et «utrolig eventyr». Skuespiller Sebastian Hassfjell (17) tror at det var et smart trekk å lage en litt annerledes revyforestilling.

– Ideen var å lage en forestilling som vi ville se og ikke det vi tenkte at andre ville se. Vi turte å gå i en ny retning, sier han.

 

Onsdag kveld var det duket for Revykavalkaden der 25 skolerevyer fra Oslo og omegn, Asker og Bærum, viste frem sitt beste revynummer for et svært entusiastisk publikum på Chateau Neuf.

TV-profilen Jon Almaas overrakte Budstikkas revypris. 

– Det er veldig hyggelig å se at det spirer og gror i humornorge og at det vokser frem nye talenter, sa Almaas.

Se alle bildene fra revykavalkaden i bildeserien under

Bildeserie

Bildene fra Revykavalkaden med prisutdelinger

 

LES MER:

Onsdag kveld kåres det beste fra årets skolerevyer

Jon Almaas deler ut Budstikkas revypris 

Imponerte stort

Rudrevyen «New York» imponerte stort og fikk terningkast seks av både Budstikka og Aftenpostens anmeldere.

«En revy av de sjeldne, for her var det godsaker for publikum over hele linja» skrev Budstikkas anmelder Eyvind Sverre Menne etter premieren. I juryens begrunnelse heter det: "Det som imponerte aller mest var at alle på scenen levde seg hundre prosent inn i det de gjorde, være seg skuespillere, dansere og sangere."

Med konseptet «New York» har Rud forsøkt å gå bort fra mye av den tradisjonelle revysjangeren og heller forsøkt å skape sin egen stil. Andre Jågtog, produsent for revykavalkaden siden starten i 1990, mener revyen har lykkes i å lage revy på egne premisser samtidig som mye er gjenkjennbart.

Vunnet tidligere

Dette er ikke første gang Rudrevyen imponerer Budstikkas anmeldere. Også fjorårets konsept «Inn til beinet» vant den lokale revyprisen. Prisen består av et diplom samt 30.000 kroner til annonsering i Budstikka for neste års revy.

I tillegg til Budstikkas revypris, kjempet "New York" i kategoriene «åpen klasse», «beste musikalske innslag» og «beste revy».

Men til tross for at Rud, Sandvika og Vallerrevyen var nominert i flere kategorier, var det likevel  Oslo-skolen Foss som stakk av med den gjeveste prisen «årets revy» og får opptre to ganger på Nationaltheaterets hovedscene den 25. april.

Revykavalkadens jury består av Aftenpostens revyanmeldere og en gruppe teaterungdom som alle har sett samtlige revyer.