Skip to main content

Innrømmer promillekjøring etter bilvelt

RUNDVELT: Denne bilen havnet på taket etter at en kjørte av veien på snøføret tirsdag kveld. Mannskap fra Bærum Kranservice fikk bilen på hjulene igjen før den ble fraktet vekk på bergingsbilen.

Mannen og kvinnen som stakk fra bilen som havnet på taket ved Rud tirsdag kveld er pågrepet. Sjåføren har fortalt politiet at han kjørte i ruset tilstand.

Hendelsen skjedde rett før klokken 23, der Bærumsveien og Johs Haugeruds vei møtes – like ved innkjøringen til industriområdet på Rud. Ingen av de to i bilen skal ha blitt fysisk skadet.

– Det var en bussjåfør som meldte til oss at det lå en bil på taket der det er sperringer ned mot E16. Etter hvert kom det supplerende meldinger om at to personer hadde løpt fra bilen, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet.

Imidlertid kom de to personene ikke langt i snøen før de ble pågrepet av politiet.

– Vi har kontroll på begge. En mann i slutten av tenårene har både erkjent at han var sjåfør og at han hadde drukket litt før kjøreturen, sier Iversen.

Glatte veier

Nedbør og litt ugunstig temperatur ga svært glatte veier i Oslo, Asker og Bærum tirsdag kveld.

En bil snurret på E18 i Asker på glatta. I inngående retning rett etter påkjøringen fra Asker mistet sjåføren kontrollen over bilen som dermed ble stående med i kollektivfeltet med fronten mot kjøreretningen.

Ingen skal imidlertid ha blitt skadet i hendelsen, men bilen skal ha fått småpass store skader i fronten at den måtte hentes av bergingsbil.

Ved 19-tiden var det også store problemer på E18 i begge retninger ved Liertoppen. En lastebil hadde blant annet veltet i retning mot Asker, og veien var stengt en times tid i den retningen.

KOMMUNEN HAR OGSÅ TRØBBEL I SNØVÆRET: Ordføreren: – Fullstendig uakseptabelt at snø dumpes i Askerelva

Politiet advarer nå om svært glatte veier flere steder.

– Det har vært påfallende mange meldinger de siste timene om glatte veier og småulykker i hele Oslo politidistrikt, men også i Asker og Bærum. Både patruljene som er ute og folk som ringer inn til oss melder om glatte forhold, så da er det grunn til å advare, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

Han legger til at Vegtrafikksentralen er ute med strø- og saltemannskaper, slik at kjøreforholdene på de største veiene etterhvert blir bedre.

Har blitt bedre

Klokken 20.40 forteller Hekkelstrand at meldingene inn til operasjonssentralen om glatte forhold har roet seg.

– Det var en time rundt klokken 19 der det var mye, men nå virker det som saltingen fra Vegtrafikksentralens mannskaper har hatt den ønskede virkningen, forteller han.

Han påpeker dog at det fortsatt er grunn til å kjøre etter forholdene.

– Selv om det er saltet, så er det ikke noe «carte blanche» for villmannskjøring, påpeker Hekkelstrand.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.