Terningkast 5: Helt inn til selveste revybeinet

HØYDEPUNKT: Nummeret Ny i familien er undertegnedes klare favoritt. Utrolig høy kvalitet og samtidig ditto morsomt. FOTO: EVA GROVEN

HØYDEPUNKT: Nummeret Ny i familien er undertegnedes klare favoritt. Utrolig høy kvalitet og samtidig ditto morsomt. FOTO: EVA GROVEN Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets Rudrevy «Inn til beinet» var virkelig det. Et bedre revybein skal du jammen meg lete lenge etter. 

DEL

Det handlet om identitetsjakt i revyen derav navnet. Og den jakten var ellevill. Til tider ganske så fantastisk. Vel å merke ga revygjengen blaffen i tematikken som gjennomgående tema i absolutt hele revyen, og det var helt ok, for det kunne fort blitt en noe kjedelig tur bundet til et fast spor. Nei, på Rud suste revyekspressen både hit og dit i et imponerende tempo.597409

BILDESERIE: Her kan du se bildene fra Rudrevyen

Første akt en sekser

Spesielt i første akt. Der var det ikke mye å rette en kritisk anmelderfinger mot. Bortsett fra en noe lang intro. Teksten var bra, men det trakk litt ut. Deretter ble det levert et åpningsnummer som satt der det skulle, ikke minst med et band som imponerte. Noe de 13 musikerne gjorde gjennom hele revyen, ikke et feilskjær.

Så strømmet det ene stjernenummeret etter det andre ut av et kreativt overflødighetshorn. Det står det stor respekt av. Vi fikk møte foreldrene som ikke kan tolerere at datteren er bifil. Det er feigt å være bi mente foreldreskapet og mente at det bare var fordi hun ikke våget å komme ut av et annet skap. Rått og moro.

Monologen i nummeret om hvordan en far hadde omkommet i kamp med IS må også oppleves. Han ble utsatt for det meste på veien mot det hinsidige. Ja, bortsett fra rene krigshandlinger da.

Tøft for kjæresten

Revyens desiderte høydepunkt var nummeret Ny i familien. Det handlet om det første møtet den nye kjæresten fikk med svigerfamilien. Bordbønnen utviklet seg bokstavelig talt til herlig skumle saker. Det toget inn munkelignende skikkelser utstyrt med hodeskalle, og sangen både her og i andre scener var utrolig bra. Første akt var helt klart en sekser på terningen. Tekstmaterialet var også presist og velbalansert mengdemessig.

Andre akt startet flott med en egen avdeling for bandet. Så ble det litt variasjon over feltet. Noen av innslagene trakk litt ut. Gjennomgående var skuespillerferdighetene i revyen strålende, men noen få ganger var det ikke helt i aller øverste sjiktet. Nå skal det raskt tilføyes at dette er skikkelig pirkete. Og for å fortsette på den kursen, kunne danserne også fått noe mer sceneplass.

Så totalt ender Rudrevyen på en femmer, men med mange pluss bak.

Anmeldt av Eyvind Sverre Menne

Artikkeltags