Hårfin konkurranse for Rud-elever

SNART FERDIG: Ioanna Chavele fester kappen på frisørhodet, mens dommer Maria Bak Sørensen tar en grundig titt. Med ryggen til står Randi Glenne, som vant konkurransen.

SNART FERDIG: Ioanna Chavele fester kappen på frisørhodet, mens dommer Maria Bak Sørensen tar en grundig titt. Med ryggen til står Randi Glenne, som vant konkurransen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nervene sto i helspenn da seks elever fra Rud og Vestby konkurrerte om å bli fylkesvinner i frisørfag.

DEL

– Dere har 30 minutter. Vi begynner nå, sier frisør og dommer Malin Hemer til frisørelevene i kantinen til Rud videregående skole.

Umiddelbart griper seks par hender i børste, kam, hårspenner og hårføner. Seks frisørhoder står allerede oppstilt på podiet ved kantinen. I løpet av 30 minutter skal håret på dukkehodene forvandles fra flatt og vått til «trendfrisyre».

Én av de tre deltagerne fra Rud videregående skole, Ioanna Chavele, er nervøs. I flere uker har hun og konkurrentene jobbet for å løse oppgaven. Tenkt, planlagt, klippet, farget og lagt sminke på frisørhodet. Selve konkurransedagen gjenstår føn og styling.

– Jeg ønsket en litt moderne stil. Jeg har sett litt på dem som deltok i NM i frisørfag i år. Temaet mitt er «fire» (flamme, journ.anm.). Jeg har valgt gull, rosa og oransje. Det er mine favorittfarger, forteller Chavele.

LES OGSÅ: Denne skolen er best på resultatvekst

Holdes for første gang

Tirsdag var første gang det ble arrangert fylkeskonkurranse i frisørfag i Akershus, i regi av fylkeskommunen og Worldskills Norway. Hensikten med konkurransen er å gjøre det mer attraktivt å gå på yrkesfag.

Alle de tre videregående skolene med frisørfag i Akershus var invitert, men bare Rud og Vestby ville delta.

LES OGSÅ: Pusser opp Rud vgs. for 20 mill. – kan bli revet

Mens elevene føner, sprayer, dytter og danderer, gransker de to dommerne arbeidet. Fotograferer, filmer og diskuterer.

HELSPENN: Rud-elevene Ioanna Chavele (f.v.), Ida Helene Lund og Samira Ata hadde 30 minutter på seg til å forvandle frisørhodene fra vått og flatt til «trendfrisyre».

HELSPENN: Rud-elevene Ioanna Chavele (f.v.), Ida Helene Lund og Samira Ata hadde 30 minutter på seg til å forvandle frisørhodene fra vått og flatt til «trendfrisyre». Foto:

Elevene skal både svare på oppgaven «trendfrisyre», og de skal vise at de klarer å gjennomføre det de har planlagt.

– Jeg synes nivået er veldig bra. Det er veldig flott at de har valgt et så krevende og avansert arbeid, sier sensor Malin Hemer fra Sandvika.

LES OGSÅ: Kjempet og slapp utvidet tid som lærlinger

Konkurrerer med tilskuere

Mens deltagerne jobber konsentrert, kommer spredte heiarop fra elevene i kantinen. Fylkeskonkurransen er lagt opp for å ligne mest mulig på yrkes-NM, der finalen foregår med tilskuere til stede. Der kan elevene delta når de er blitt lærlinger.

TILSKUERE: Samira Ata og de andre deltagerne konkurrerte med kantinen full av tilskuere. Akkurat som i yrkes-NM.

TILSKUERE: Samira Ata og de andre deltagerne konkurrerte med kantinen full av tilskuere. Akkurat som i yrkes-NM. Foto:

Få minutter før tiden er ute, glatter Chavele på luggen til frisørhodet. Retter på usynlige hårstrå. Hun er både litt fornøyd og litt misfornøyd med resultatet.

– Denne frisyren er mest for konkurranser, og ikke noe man har til vanlig. Den vil passe for catwalk og modeller, sier Chavele.

Og vinneren? Det ble Randi Glenne fra Vestby videregående skole.

LES OGSÅ: Byttet linjenavn og fikk nesten 40 prosent flere søkere

Artikkeltags