Deppet Rozhat Shaswari mistet motivasjonen for fotball – sluttet i Bærum

LEI FOTBALL: Rozhat Shaswari har gitt seg i Bærum. – En deppet Roz er ikke en bra mann i en garderobe, sier han selv.

LEI FOTBALL: Rozhat Shaswari har gitt seg i Bærum. – En deppet Roz er ikke en bra mann i en garderobe, sier han selv. Foto:

Rozhat Shaswari (25) mistet motivasjonen for å spille i Bærum. – Livet er mer enn fotball, sier han.

DEL

I sommer kom Rozhat Shaswari tilbake til Sandvika stadion og Bærum for å gjøre sitt for å redde klubben fra nedrykk og for å få fart på sin egen karriere igjen.

Det gikk ikke helt på skinner. Etter fire kamper og ett mål på A-laget, og noen kamper på B-laget i 3. divisjon, ville han ikke mer.

– Jeg mistet mye av motivasjonen. Mye av det er personlige årsaker som jeg ikke vil si noe om. Men det har tatt mye av energien min på fotballbanen, sier Rozhat Shaswari til Budstikka.

– En deppet «Roz» er ikke en bra mann å ha i en garderobe for en klubb, og det var heller ikke et bra sted for meg å være. Derfor ble jeg enig med klubben om at det ikke var noe poeng for meg å fortsette i Bærum, sier 25-åringen som nærmest har vokst opp i Bærum SK.

I 2012 scoret han 13 mål for Bærum på 22 kamper i 1. divisjon. Det førte han etter hvert til tre sesonger i Fredrikstad, og ett år i 1. divisjon i Kristiansund, før han altså kom tilbake til «Kadda» i sommer.

LES OGSÅ: Bærum med langt steg mot sikker plass 

Ikke vonde følelser

Han sier at det ikke er noe ondt blod mellom han og klubben.

– Jeg har hatt en god dialog med klubben, og vi er begge enige om at dette var den beste løsningen. De utfordringene jeg har hatt, har jeg dratt med meg ut på banen, og da har jeg ikke klart å prestere, sier Shaswari. Derfor ble han også enig med klubben om at Sandvika stadion ikke var det rette stedet for 25-åringen denne sesongen, og kontrakten ble terminert.

Det bekrefter også sportslig og daglig leder i Bærum SK, Henrik Dahl.

– Rozhat er en fin person som har klare meninger. Vi synes det er synd at vi ikke fikk dette til å fungere, men når han var kommet så langt i denne tankeprosessen var det bare å bli enige om å avslutte det hele. Det er ingen «hard feelings», sier Dahl.

Rozhat Shaswari sier at han åpner for mulighetene til å spille fotball igjen.

– Det blir jo ikke noen muligheter for det i år, men får jeg motivasjonen tilbake senere, utelukker jeg ikke det, sier Shaswari som også studerer på BI.

– Jeg mener jeg fortsatt er god nok til å spille i eliteserien eller i 1. divisjon. Men akkurat nå føler jeg at det er viktigere ting man kan gjøre her i livet enn å spille fotball, sier Rozhat Shaswari.

Artikkeltags