Byttet linjenavn og fikk nesten 40 prosent flere søkere

ØKENDE POPULARITET: Henriette Guldberg (til venstre) og lærer Tone Afdal kan konstatere at nytt navn har vært med på å gi flere søkere til Kunst, design og arkitektur til neste år.

ØKENDE POPULARITET: Henriette Guldberg (til venstre) og lærer Tone Afdal kan konstatere at nytt navn har vært med på å gi flere søkere til Kunst, design og arkitektur til neste år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et navnebytte og en ny medielinje sørger for at antallet som velger studie-forberedende utdanningsprogram har økt i Asker og Bærum.

DEL

– Her får man utfordret kreativiteten. Det er et avbrekk i ukedagene sier Mariam Karim fra Asker.

Hun sitter dypt konsentrert over tegnearket på Rosenvilde skole. Linjen hun går på, studiespesialisering med formgivningsfag har 54 elever. Neste år bytter de navn, og blir flere.

– Jeg synes det nye linjenavnet, Kunst, design og arkitektur, sier mer om hva dette går ut på, mener Karim.

– KREATIVT AVBREKK: Mariam Karim trives godt med tegning innimellom de andre fagene.

– KREATIVT AVBREKK: Mariam Karim trives godt med tegning innimellom de andre fagene.

Økt med 19 søkere

Tirsdag kom oversikten over søkere til videregående skole.

Totalt har 7.117 tiendeklassinger søkt plass på videregående skole til høsten.

79,3 prosent av dem ønsker seg til et studieforberedende utdanningsprogram, som gir dem full studiekompetanse etter endt løp. Det er en økning på tre prosentpoeng fra 2015.

Økningen skyldes imidlertid ikke økt søkning til Vg1 Studiespesialisering. Her faller antallet søkere fra 61,2 prosent til 55,2 prosent.

Derimot skyldes det først og fremst navnebyttet for formgivnings-linjen og omleggingen av Medier og kommunikasjon, fra et yrkesfaglig til et studieforberedende studieprogram. Ved Rosenvilde spådde de suksess allerede før søknadsfristen 1. mars.

– Navneendringen hjelper. Foreldre får aha-opplevelser når de forstår at poden kan bli hva som helst med kunst, design og arkitektur, sa lærer Ennio E. Martinuzzi til Budstikka i februar.

(Artikkelen fortsetter under grafikken.)

– Flere spørsmål

Avdelingsleder Anniken Falkbu var strålende fornøyd med de ferske tallene tirsdag. Antallet som har Kunst, design og arkitektur som førstevalg har økt fra 54 til 75 elever til de 60 plassene som skolen har.

– På utdanningsmessen i januar merket jeg at det var flere spørsmål fra dem som vil bli arkitekter, designere og kunstnere – altså de tre ordene i navnet. Da tenkte jeg at navnet har formidlet riktig, sier Falkbu.

– Ordet formgivning gir ikke noe retning i når det gjelder videre studier, sier hun.

Rektor Terje Bentzen tror økningen må sees i sammenheng med for eksempel godt tilbud av programfag og godt elevmiljø.

– Hvis du bare hadde skiftet navn, så hadde du ikke fått den uttellingen om de andre faktorene ikke var på plass, sier han.

Artikkeltags