Men imens fortsetter den intense utbyggingen som asfaltlegger det meste av Asker og Bærums jordbruksareal. I disse dager starter utbyggingen av en av de større dyrkede matjordsarealene sentralt i Asker. Rubbel og bit av Høn-Landåsjordene skal legges under asfalt.

Samtidig leser vi om kommende klimakrise, dyrkede arealer som forsvinner under vann, erosjon, klimaflyktninger og en sterk bekymring for vår egen beredskap og evne til selvforsyning i en forventet krisesituasjon.

Nå er det er på tide å tenke nytt! Kanskje det er bedre å bygge høyere enn bredere når man må velge mellom to onder? Uten at jeg har noen sterke meninger om den konkrete utformingen av Røkke-tårnet tror jeg vi er nødt til å gjøre noen valg. For en tid tilbake var det noen som laget planer om et smalt og høyt tårn på en ubrukelig tomt like ved Asker togstasjon.

Les flere innlegg på budstikka.no/debatt

Det ble selvsagt stemt ned. Men tenk om noen slike tårn plassert sentralt til offentlig kommunikasjon hadde hindret noen korn og grønnsaksåkre fra å bli lagt under asfalt? Et byggverk kan rives, men et jorde som har gitt og vil gi mat i hundrevis av år kan ikke fås tilbake når det er ødelagt.

Jeg ber politikere og planleggere: Se lengre fremover enn til neste valg og den umiddelbare bunnlinjen! Ta med flere faktorer i beslutningsgrunnlaget enn dere gjør nå!