Skip to main content

Ny gang- og sykkelvei i Heggedal åpnet

Gang- og sykkelveien (t.v. i bildet) langs Røykenveien er klar til bruk. Bildet er tatt rett sør for der Blåkiosken sto. Her blir det en såkalt tilrettelagt kryssing av Røykenveien, uten sebrastriper i kjørebanen.

Foto: Karl Braanaas

Heggedølene kan nå, med statens velsignelse, bruke den nye gang- og sykkelveien langs Røykenveien.

Åpningen, uten noen offisiell markering, skjedde 11. november, opplyser Anders Mjell, som er prosjektleder i Statens vegvesen.

Det gjenstår imidlertid en del etterarbeider langs strekningen. Entreprenøren skal blant annet bygge støyskjermer og gjøre endringer på murer. Også grøntarbeider gjenstår, samt etablering og ferdigstilling av en ny gangvei/tursti som kom inn underveis i anleggsperiode. 

Også selve Røykenveien skal utbedres.

Ble aldri forlengelse

Strekningen mellom Nyhuskollen og kommunegrensen til Røyken er 1,2 km lang. Underveis i byggeperioden foreslo politikere i Røyken å forlenge gang- og sykkelveien frem til avkjøring til Bøveien. Askers ordfører beordret til og med bygging, uten at noe har skjedd.

Statens vegvesen har jobbet med gang- og sykkelveiprosjektet i flere år, og det var en stund sterke reaksjoner fra beboere langs veien, knyttet både til støyskjermer og kjøp av nødvendig tomteareal. Til slutt så Statens vegvesen seg nødt til å ta deler av én eiendom med tvang, gjennom såkalt ekspropriasjon.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.