1. mars gikk fristen ut for de som skal søke seg inn på videregående skole.

Fritt skolevalg er en ordning der elevene selv får bestemme hvilken skole de vil starte på.

Jeg og mange andre mener at fritt skolevalg er det beste for hver enkelt, for vi mener at elever selv er voksne nok til å klare å ta sine egne avgjørelser, enten det gjelder utdanning eller andre viktige valg.

Hvor foreldrene bosetter seg, skal ikke ha noe å si.

Les også

Elevene må få velge selv

Hvis Arbeiderpartiet beholder makten i fylket, så beholder man nærskoleprinsippet. Om Høyre tar over makten, så får vi ønske velkommen til fritt skolevalg.

Du kan søke på andre skoler i fylket, men da er sannsynligheten veldig lav for at du kommer inn, fordi Arbeiderpartiet helst vil at du skal gå på den nærmeste skolen.

Om ungdommer dropper ut av videregående, så blir det konsekvenser. Konsekvensene kan bidra til en økning av dårligere psykisk og fysisk helse for ungdom med og uten funksjonsnedsettelse.

På Høyre sine Facebook-sider og ulike aviser er det lagt ut mange meningsmålinger de siste dagene. Der ser vi ganske klart og tydelig de siste månedene at det norske folk vil ha en forandring.

Det er det mange grunner til. Folk flest ønsker seg fritt skolevalg mer enn nærskoleprinsippet.

Mange har garantert vært borti nærskoleprinsippet, og blant dem helt sikkert noen rullestolbrukere.

Jeg føler meg heldig, for nærskoleprinsippet var noe som ikke gjaldt meg den gangen jeg skulle velge hvilken videregående jeg ville gå på.

Arbeiderpartiet som er for nærskoleprinsippet, hadde tatt fra meg min frihet til å velge om jeg var en av de ungdommene som skulle ta videregående-valget mitt i dag.

Les også

En politikk for alle elever

Mange fylkespolitikere og stortingspolitikere som representerer Arbeiderpartiet, setter systemet foran elevene. Her ser vi jo tydelig forskjellen på Høyres politikk og Arbeiderpartiets politikk.

For meg og mange andre er fritt skolevalg noe av det viktigste blant mange andre valgkampsaker i årets kommune- og fylkestingsvalg.

Ungdommene fortjener å få tilbake friheten til å velge selv. Vi skal være foran systemet og ikke omvendt. Om vi ikke klarer å få tilbake fritt skolevalg, så er veien videre veldig bekymringsfull for dagens ungdom.