– Dette er et utrolig fint initiativ, både for å minnes Scott og for å samle alle gutta som spilte sammen tidligere, forteller Lørenskog-spiller Henrik Ødegaard.

Unggutten Scott Winkler var en av Norges største talenter i hockey og spilte for Colorado College i USA. I 2008 ble den tidligere Frisk Asker-spilleren draftet til å spille for en av de beste klubbene i NHL, Dallas Stars. Selv om han aldri fikk spilt en kamp for storklubben, så var han spådd en lys fremtid innen hockeysporten.

Etter at unggutten døde for to og et halvt år siden, bestemte faren og søsteren seg for at de skulle lage et minenfond i Scott Winkler sitt navn som skal gå til å hjelpe idrett i Norge. Dette ble til Spirit of Hockey-stiftelsen og 2. juledag kom folk fra hele Asker for å spille løkkehockey, minnes Scott Winkler og bare ha det gøy.

– Det er til og med noen tidligere lagkamerater av Scott, som nå spiller A-lagshockey som har kommet, forteller Rodney Winkler, faren til Scott.

– Scott var her mest av alle. Han ble igjen på banen da alle andre dro hjem for å spise middag, sier Ødegaard.

Bestevenn

Ødegaard var en av Winkler sine beste venner og pleide ofte å spille på løkka med det tidligere hockeytalentet på Risenga. Men han var ikke like ivrig som kameraten.

– Moren hans kom attpåtil med middag til ham, så han kunne være her så lenge han ville, smiler Erik Follestad Johansen.

Vålerenga-spilleren hadde også møtt opp for å spille litt på løkka, mellom Vålerenga-treningene. Han har mange gode minner av kameraten og husker også at «Mr. Risenga» alltid ble lengst på banen for å trene og terpe.

– Han var den beste av oss, men du kunne aldri se det på ham når han ikke var på isen. Scott var utrolig ydmyk. Best og ydmyk, forteller Vålerenga-spilleren.

Tradisjon

Det er første gang stiftelsen inviterer til løkkehockey 2. juledag, men Rodney Winkler og datteren, Karina, håper at det blir en tradisjon.

– Vi har jo så å si feiret jul på hockeybanen hvert år. Scott var alltid her på julaften og i romjulen, så det er utrolig hyggelig at så mange kom i dag, sier Karina.

De vurderte å arrangere miniturneringer, men fant ut at de ville gjøre det så lavterskel som overhodet mulig.

– Vi gir ut gratis kaffe og toddy, og så får de arrangere kampene selv. Vi har med overtrekksdrakter så de kan dele inn i lag, smiler Rodney.

– Og alle som vil være med er velkommen. Det er utrolig gøy å se at så mange møtte opp.