P-avgift holder brukere av seniorsenter borte

Frustrerte: Bridge-entusiastene Carl Arne Olssøn (83 t.v.) og Eivind Kock (77) er redd de må finne annet lokale, om ikke parkeringssituasjonen ved Ringhøyden seniorsenter på Ringstabekk bedres.

Frustrerte: Bridge-entusiastene Carl Arne Olssøn (83 t.v.) og Eivind Kock (77) er redd de må finne annet lokale, om ikke parkeringssituasjonen ved Ringhøyden seniorsenter på Ringstabekk bedres. Foto:

– Hvis det ikke blir noen endring, må vi finne et annet lokale, sier bridgeleder.

DEL

I kjelleren på seniorsenteret på Ringhøyden er stemningen god blant bridgespillerne. Hver onsdag i flere år har de samlet seg her rundt kortstokken.

Nå er fremtiden uviss.

– Hvis det ikke blir noen endring, må vi finne et annet lokale, fastslår leder for Bærum pensjonistbridgeklubb, Eivind Koch (77).

For ca. tre uker siden ble det innført avgiftsparkering utenfor seniorsenteret. I tillegg ble det satt opp parkering forbudt-skilt langs sideveiene.

BRIDGE: Eivind Koch (77) koser seg med bridge hver onsdag. Her med Gulli Michalsen (87). FOTO: KIM VAN DER LINDEN

BRIDGE: Eivind Koch (77) koser seg med bridge hver onsdag. Her med Gulli Michalsen (87). FOTO: KIM VAN DER LINDEN

– Vi er 30 stykker og det er bare 19 oppmerkede plasser. Det betyr at det ikke er parkeringsplasser til de andre brukerne av seniorsenteret, sukker 77-åringen.

– I samme periode som de satte opp parkeringsautomaten, tok de vekk mange parkeringsplasser, sier leder for Østre Bærum pensjonist-bridgeklubb, Carl-Arne Olssøn (83).

– En veldig trist situasjon

Som følge av parkeringsrestriksjonene opplever seniorsenteret nå færre besøkende, og flere grupper som vurderer å gå andre steder.

– Det er en veldig trist situasjon. Vi har prøvd å følge opp det kommunen sier vi skal gjøre for at hverdagen til de eldre skal bli bedre. Bridgespillere, kursdeltagere etc. blir kjent med seniorsenteret og er med på å forme et aktivt miljø, sier leder av brukerforeningen, Anne Kathrine Bjerke.

SENIORSENTER: Leder av brukerforeningen, Anne Kathrine Bjerke, frykter for tilbudet til    seniorsenteret hvis ikke parkeringssituasjonen bedres. – Vi har bare 19 plasser samtidig som vi har en aula som tar 100. Det sier seg selv at det ikke er mulig å få satt fra seg bilen hvis det kommer mange, sier hun. FOTO: KARL BRAANAAS

SENIORSENTER: Leder av brukerforeningen, Anne Kathrine Bjerke, frykter for tilbudet til seniorsenteret hvis ikke parkeringssituasjonen bedres. – Vi har bare 19 plasser samtidig som vi har en aula som tar 100. Det sier seg selv at det ikke er mulig å få satt fra seg bilen hvis det kommer mange, sier hun. FOTO: KARL BRAANAAS

Nå frykter hun at tilbudet vil bli dårligere.

– Vi har hatt et fantastisk program der oppe, og det er noen flotte lokaler, men det er ingen vits i at kommunen har det hvis det ikke kommer folk dit. sukker hun.

– Vi kan ikke engasjere en foredragsholder og betale flere tusen kroner for det hvis det bare kommer noen få personer, så dette betyr at tilbudet blir dårligere, legger hun til.

Aktiviteten på kveldstid er også noe som vil bli rammet ifølge Bjerke.

– Disse fine lokalene er mulig å leie om kvelden, men hvis Rotary eller Lions har et arrangement, så er det også gjerne 30–40 personer som møter opp, og da blir det for få parkeringsplasser, avslutter hun.

Brøyting og strøing

Det svenske selskapet Hemfosa eier den ærverdige herskapsbygningen «Slottet», samt næringsseksjonen på den tidligere husstellskolen. Det er de som har innført avgiftsparkeringen, som også har vekket harme.

– Vi synes det er veldig feil at vi som sameie skal betale for drift av parkeringsplassene med brøyting og strøing mens brukerne av gjesteparkeringen skal parkere gratis, sier Nesøya-mannen og eiendomssjef Dag Tønder i Hemfosa Norge.

Han forteller at det er Hemfosa som også har satt opp parkering forbudt-skiltene langs sideveiene.

– Vi ønsker ikke at det står biler langs veien på grunn av at de blant annet stenger for blant annet utrykningskjøretøy, fastslår eiendomssjefen, som legger til at det også har vært et problem at folk har parkert på plenen.

– Og parkering på plenen skjemmer området, fortsetter Tønder.

– Det er ikke tvil om at det er plass til flere enn 19 biler der. Bærum kommune må gjerne regulere flere parkeringsplasser, avslutter han.

– Vil gjøre det vi kan

Bærum kommune lover å se på tiltak for å bedre parkeringssituasjonen på Ringhøyden.

Kommune leier seniorsenterets lokaler av Hemfosa. Etter tilbakemeldinger fra frustrerte seniorer, vil de nå se på tiltak for å bedre situasjonen.

– Seniorsentrene er viktige møteplasser for mange og vi har stor forståelse for innbyggernes ønske om bedre tilgjengelighet med flere parkeringsplasser. Kommunen vil gjøre det vi kan for å øke antall parkeringsplasser, skriver Roar Nygaard i eiendomsforvaltningen, i en e-post.

Kommunen forteller at de har forståelse for at utleier har behov for opprydning av parkeringsforhold, blant annet fordi parkering langs veien fører til redusert fremkommelighet.

– Samtidig er det uheldig at det går utover gjestene ved seniorsenteret. Dagens leieavtale innebærer at kommunen disponerer 40 plasser. Kommunen vil gå igjennom hvordan disse plassene benyttes og avklare fremtidig behov for leie av parkeringsplasser når leieavtalen skal reforhandles nå i mars 2019. I tillegg vil vi se på andre mulige tiltak, skriver enhetslederen.

Artikkeltags