– Det er som forventet. Vi startet forhåndssalg før leilighetene var ferdige, men det er krevende å drive salgsarbeid mens man driver rehabilitering. Når folk skal på visning kommer de ikke opp i leilighetene, derfor valgte vi å stoppe salget på det tidspunktet, sier prosjektsjef Ove Ågedal i Entra Eiendom.

– Denne målgruppen vil opp og se på leilighetene før de kjøper, legger han til.

LES OGSÅ: Husmorskolen i ny drakt

Begrenset kjøpegruppe

Et enormt oppussingsprosjekt ligger til grunn i forbindelse med omgjøringen av den gamle husstell-lærerskolen til 49 moderne leiligheter for personer fra 65 år og oppover og arealer for seniorsenteret.

De første leilighetene ble overlevert før sommeren i fjor. 1. september var samtlige leiligheter innflytningsklare. Nesten fem måneder senere er fortsatt 18 leiligheter usolgte.

– Utfordringene med et sånt prosjekt er at det er eldre mennesker, hovedsakelig fra Bærum, som er målgruppen, sier Ågedal.

– De kommer hit fordi de har barn og familie i området. Det kommer selvfølgelig folk fra andre steder, men hovedtyngden av kjøperne er fra nærområdet og Bærum.

LES OGSÅ: Disse leilighetene selges ikke til noen under 55 år

Stor takterrasse

Ifølge prosjektsjefen tikker det inn et salg på én leilighet i uken. Han er derfor ikke bekymret for prosjektets økonomi i forbindelse med det trege salget.

– Planen er at vi skal være ferdig utsolgt til sommeren. Majoriteten av boligene er solgt, og de siste boligene utgjør ikke så stor del av prosjektet, sier Ågedal, men skynder seg å legge til.

– Men vi har fortsatt mange fine leiligheter igjen.

– Har dere fått noen reaksjoner på at leilighetene ikke har balkong?

– Det får vi ikke gjort noe med siden det dreier seg om et verneverdig bygg. Vi har imidlertid bygget en stor felles takterrasse for leilighetene, hvor det er innredet med forskjellige soner, sier prosjektsjefen, og fortsetter:

– Her er samtalesoner, kaffesoner, soner hvor man kan lese en bok osv. Sonene er delt inn med lettvegger og man kan sitte der privat eller sosialisere seg med dem som bor der. Man kan også invitere gjester og ha selskap.

LES OGSÅ: Her ble toppleiligheten solgt for 12,7 millioner kroner

– Fantastisk med seniorsenteret

Ove Ågedal er klar på at en av de store fordelene med leilighetskomplekset, er seniorsenteret som ligger i første etasje.

– Det å ha seniorsenteret i første etasje er fantastisk. Her kan de eldre spise frokost, lunsj og middag. Seniorsenteret er den store grunnen til at folk vil bo her. Kommunen har gjort en god jobb der. Her er det masse aktiviteter for de eldre.

Han tror også at nettopp seniorsenteret vil bidra til å få fylt opp de siste leilighetene med beboere.

– Nå kommer de på senteret, spiser middag og tusler opp og ser på leilighetene. Men de trenger gjerne en visning nummer to med sine barn og en visning nummer tre med sine barnebarn før de kjøper, sier han.