Redd denne støyskjermen skal falle på gangvei

FALLEFERDIG?: Støyskjermen langs Ringeriksveien ved Smestad på Skui har fått slagside, og naboer frykter den skal falle ned på gangveien. Statens vegvesen lover å undersøke støyskjermen.

FALLEFERDIG?: Støyskjermen langs Ringeriksveien ved Smestad på Skui har fått slagside, og naboer frykter den skal falle ned på gangveien. Statens vegvesen lover å undersøke støyskjermen. Foto:

En støyskjerm ved Ringeriksveien lener seg faretruende innover en gangvei.

DEL

Naboer luftet i helgen sin bekymring på Facebook.

– Får håpe den ikke faller ned og treffer noen mennesker, da. Dette er gang- og sykkelvei for barn som skal til og fra Skui skole, og vi er mange som bruker gangveien på tur, skriver en av dem.

Budstikka har ikke lyktes i å få telefonkontakt med vedkommende.

Erik Skiaker Lykseth i Statens vegvesen har ikke fått rapporter om den skjeve støyskjermen ved Ringeriksveien.

– Vi skal se på denne og sikre gangveien. Tror imidlertid skjermen er privat, så vi skal ta kontakt med naboen, skriver han i en e-post til Budstikka.

Heller ikke rektor Kari Christensen ved Skui skole har fått noen meldinger om bekymring for den lutende støyskjermen.

Ille om den falt

– Men det vil jo være ille om den faller over gangveien, bemerker hun.

Hva som er årsak til at støyskjermen har fått slagside, er uvisst. Det ligger imidlertid kompakt brøytet snø over den nedre delen. Men det er ikke nødvendigvis press fra snøen som påvirker skjermen.

Tidligere vintre har snøfall skapt farlige situasjoner for både fotgjengere og bilister i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Har kjempet for støyskjerm i seks år – nekter Sporveien å starte byggingen

I 2009 ble det varslet om at flere to meter høye pleksiglassplater når som helst kunne falle ned på bilister som kjørte gjennom tunnelen på Drammensveien under E18 i Asker.

Det ble antatt at brøytebiler den forutgående helgen hadde måkt så store mengder snø at pleksiglasset på støyskjermene har blitt presset ut. Politiet fjernet en av støyskjermene som hang rett over fotgjengerpassasjen.

Skudd mot støyskjerm

Veistrekningen som var skjermet med glass strakte seg fra Slependbroen 220 meter inn i Asker og 700 meter inn i Bærum.

Situasjonen var enda verre sommeren 2004. Da ble alle de 240 rutene av laminert glass i støyvernet fjernet av sikkerhetsgrunner. 59 ruter langs veien var knust og sto i fare for å falle ned over biler eller fotgjengere på veien under motorveibroen.

Vegvesenet antok at rutene var knust fordi noen hadde skutt mot dem med, og fant kulehull i skjermen. Glassgjerdet ved Slependen kostet 16,5 millioner kroner da det ble satt opp i 2001. I dag er glassrutene byttet ut med aluminium.

Artikkeltags