Skip to main content

Nå skal det ryddes opp i rotete og manglende skilting

Tre måneder etter flyttingen sliter dommere, tiltalte og advokater med å finne tingrettens nye lokaler. 

Administrasjonssjef Ina Fretheim i Ringerike, Asker og Bærum tingrett forteller at det har vært noen hendelser hvor meddommere, advokater og tiltalte har sagt det er vanskelig å finne frem til tingretten på Kjørbo.

– Vi har informert om ny plassering på nettsidene våre, plakater og kart. Men når vi har vært på samme sted i så mange år, er det ikke unaturlig at noen går glipp av at vi har flyttet, sier hun. 

Ved innkalling til rettsmøter skal alle aktører motta et orienteringsbrev om flytting og ny adresse samt kart, informasjon om transport og parkering. Det ligger også ved en oppfordring til å ta kontakt dersom man er usikker på hvor rettsmøtet skal holdes.

Ringte for bistand

En som har måttet ta telefonen til hjelp, er advokat Henrik Bliksrud da han var i retten denne uken som forsvarer for en mann i 40-årene som har erkjent seksuelle overgrep mot to fosterbarn.

– Jeg gikk til der tingretten alltid har vært, og skiltingen ga inntrykk av at jeg var kommet til rett sted. Men jeg skjønte jeg noe var feil, og måtte ringe for å få vite hvor tingretten hadde flyttet til, sier Bliksrud.

Advokat Henrik Bliksrud fikk en noe hektisk opptakt til rettssaken da han møtte opp ved tingrettens tidligere lokaler.

Advokat Henrik Bliksrud fikk en noe hektisk opptakt til rettssaken da han møtte opp ved tingrettens tidligere lokaler.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Han kan ikke huske å ha sett noen påminnelse om ny adresse i innkallingen til rettssaken, og minner om at disse ofte sendes ut en god stund før saken kommer for retten. 

Bliksrud er ikke alene om å surre med ny lokasjon. Blant annet var Budstikka for noen uker siden til stede i rettssaken mot en mann som var tiltalt for vold mot politiet. Den saken måtte utsettes et kvarters tid fordi den ene meddommeren hadde møtt opp feil sted.

Det står fortsatt merket og skiltet til tingretten i de tidligere lokalene i Malmskriverveien 2 og 4 i Sandvika sentrum. Men der flyttet tingretten fra nesten alle lokalene de hadde i midten av januar i år.

Om man følger skiltingen, ender man derfor i byggegjerder som hindrer at man kommer inn på området hvor det pågår rivearbeider.

– Vi bør nok fjerne merkingen ved å ta ned arkene med piler og teipe over «Ringerike, Asker og Bærum tingrett» på de skiltene som henviser til lokaler vi ikke bruker, erkjenner Fretheim.

Fjerner grusvei

Men det er også trøbbel med skiltingen på Kjørbo, hvor tingretten har flyttet til. Det vil si, mangelen på skilt skaper trøbbel.

Ina Fretheim sier de har bestilt ekstra skilt til fasaden, for å bli mer synlig enn det ene skiltet som henger over inngangsdøra per i dag. I tillegg har gårdeier Entra montert ekstra skilt som viser vei fra parkeringsplassen ved politihuset og bort til brakkene som huser tingretten.

– Politiet har skilt i rundkjøringen på Kjørbo, er det noe tingretten vurderer å få på plass?

– Det er absolutt noe å tenke på, jeg noterer forslaget, svarer Fretheim.

For ukjente er det ikke lett å velge riktig vei til tingretten når man kommer kjørende i rundkjøringen på Kjørbo.

For ukjente er det ikke lett å velge riktig vei til tingretten når man kommer kjørende i rundkjøringen på Kjørbo.

Foto: Joakim S. Enger

Grusveien fra den samme rundkjøringen og mot tingretten er heller ikke skiltet. For dem som ikke er kjent med flyttingen, er det ikke lett å forstå at tingretten er de grå brakkene som skimtes i enden av den gruslagte veien. 

– Dette er opprinnelig anleggsvei, og den ville vært fjernet allerede hvis ikke det var for at det blir anleggstrafikk der en kort periode i forbindelse med Bærum kommunes arbeid med ny vannledning. Ettersom dette er en midlertidig anleggsvei, planlegger vi ikke å legge til rette eller skilte for gående langs denne veien, sier Henning Berger-Nortvedt, eiendomssjef for Entra i Sandvika.

Denne grusveien, som egentlig er en anleggsvei, er naturlig gangvei til tingretten som ligger baki der, blant trærne. Men det er ingen skilt der nå, og det kommer heller ingen skilt der.

Denne grusveien, som egentlig er en anleggsvei, er naturlig gangvei til tingretten som ligger baki der, blant trærne. Men det er ingen skilt der nå, og det kommer heller ingen skilt der.

Foto: Joakim S. Enger

Tingretten skal i utgangspunktet være midlertidig på Kjørbo til årsskiftet 2024/2025. Etter planen skal ny og permanent plassering avgjøres før sommeren i år.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Sandvika

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.