Skip to main content

Selger Bølgen & Moi – salgssummen hemmelig

Toralf Bølgen gir seg som eier i Bølgen & Moi.

Toralf Bølgen gir seg som eier i Bølgen & Moi.

Foto: KARL BRAANAAS

Rykkinn-mannen Toralf Bølgen selger sin 50 prosent eierandel i restaurantkjeden Bølgen & Moi.

Harald Berger, som eier den andre halvdelen, selger også til kjeden Eik Servering. Salgssummen ønsker de ikke å kommentere, skriver E24.

– Jeg føler jeg har fått i pose, bag, sekk og nett med denne dealen. Vi fikk en god pris basert på resultater før korona, vi øker lønnsomheten, jeg bestemmer fortsatt over egen hverdag, og kan fokusere på det jeg synes er morsomt, sier eier og daglig leder i Bølgen & Moi, Harald Berger til nettstedet.

Bølgen & Moi startet sin første restaurant på Høvikodden i Bærum, og den ble lagt ned etter 23 år i 2017. Da la de også ned restauranten på Sandvika Storsenter.

Millionunderskudd

Selskapet hadde i 2020 et underskudd før skatt på nærmere 4 millioner kroner. Året før hadde de et overskudd på 4,3 millioner kroner.

Bølgen og Berger får aksjer i Eik Servering som en del av betalingen, og de skal fortsette i Bølgen & Moi.

– Når vi går inn på eiersiden i nye restauranter har vi fokus på at de ansatte skal gjøre det de synes er gøy, og er gode på. Så kan heller vi ta oss av de administrative og «kjedelige» oppgavene. Ikke minst ønsker vi å være en trygg arbeidsgiver for alle ansatte, sier Erlend Karlseng i Eik Servering.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.