Samboerpar hoppet fra trygge jobber – nå satser de alt på suppe

Suppesatsning: De satser på suppe, samboerparet Lise Marie Morfjord og Daniel Karlsson. FOTO: MARIT HELLAND

Suppesatsning: De satser på suppe, samboerparet Lise Marie Morfjord og Daniel Karlsson. FOTO: MARIT HELLAND Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Samboerparet Lise Marie og Daniel fra Haslum kuttet faste jobber og satset alt på salg av suppe og grøt i egen suppebar.

DEL

Lise Marie Morfjord (39) jobbet som produktsjef i IT-selskap og Daniel Karlsson (39) jobbet med utvikling av nødnettet i Norge.

Faste jobber er nå forbi. I dag står samboerparet bak «What’Soup AS», en ren suppe- og grøtbar i mathallen i underetasjen på Steen og Strøm i Oslo.

Her lages suppe, grøt og juice fra bunnen av med sunne råvarer.

LES OGSÅ:

«Suppe-nazi»

I den kjente amerikanske serien «Seinfeld» er det en episode som heter «Soup Nazi», om en kompromissløs suppeselger som bare selger suppe dersom folk følger hans spesielle regler i køen.

– Vi er dedikerte som ham når det gjelder suppe. Men ikke inspirert av oppførselen hans, vi er blide og omgjengelige. Men for moro skyld har vi sagt «Still deg pent i køen»! til noen unggutter, som har tatt det med godt humør, ler Daniel.

– Hvorfor satse livet og levebrødet på suppe?

– Ideen tok for alvor fart da jeg ver hjemme i svangerskapspermisjon. Jeg har alltid likt å lage suppe, og tanken utviklet seg, forteller Lise.

– Vi ønsket å lage sunn hurtigmat. Slow food servert som fast food rett og slett. Sunt og laget fra bunnen av, fortsetter hun.

God mottagelse

Først lette de to etter lokaler i Sandvika. Men etter å ha holdt på i over et år, vendte de blikket mot Oslo. Suppebaren i Steen og Strøm har de selv bygget opp helt fra grunnen av.

Suppe og grøtbaren åpnet i november, og samboerparet har bokstavelig talt hengt over grytene siden det. De tilbyr syv ulike supper og ulik type grøt, noen med sunne såkalte chiax frø.

De beskriver mottagelsen som veldig bra.

– Vi har allerede fått mange faste kunder. Mange unge vil ha grøt, og folk i alle aldre vil ha suppe. Lunsj og pausemat for firmaer er også en del av konseptet.

UT OG SPISE?: Les Budstikkas restaurantanmeldelser her

Lange dager

De to håper å omsette for 4,5 millioner på baren i år. De har allerede en ansatt, og skal også ansette en kokk.

– Det gjør at vi får hodet litt mer over vannet. Den første tiden spiste vi knapt for vi jobbet fra halv syv om morgenen til halv elleve om kvelden.

Slekt stilte opp så den lille familien på tre skulle klare å få døgnet til å gå sammen. Daniel har også to barn fra tidligere ekteskap som skal følges opp.

– Vi har ikke angret en dag. Dette er kjempegøy, og en drøm som går i oppfyllelse, sier Daniel.

Samboerparet vurderer også etablering av flere suppebarer med tid og stunder. Da vil Sandvika og Asker være interessante lokasjoner, forteller de.

Her kan du lese flere økonominyheter fra Budstikka

Artikkeltags