Skip to main content

Denne heggedølen fikk Michelin-stjerne mandag

Kristian Vangen fra Heggedal er kjøkkensjef ved den første restauranten i Bergen som noensinne har fått en Michelin-stjerne.

FOTO: PRIVAT

– Helt sinnssykt. Det sier en lykkelig heggedøl Kristian B. Vangen etter at restauranten han er kjøkkensjef ved fikk Michelin-stjerne mandag. 

– Nå feirer jeg med champagne, sa Vangen da Budstikka ringte for å gratulere ham mandag.

Da var det klart at restauranten han er kjøkkensjef ved, «Bare» i Bergen, hadde sikret seg en stjerne i den nordiske Michelin-guiden. 

En slik stjerne er høyt ettertraktet i Restaurant-Norge, og konkurransen er knivskarp. 

Liker råvarene i vest

Fra scenen hadde Vangen skrytt av de lokale råvarene. 

– Vi elsker vestkysten i Norge, sa heggedølen. 

Menyen på Bare vitner om at kystens matgleder tas aktivt i bruk. For her serveres blant annet kråkebolle fra Øygarden, sjøkreps fra Bøvågen og lokal fisk. Og skulle du ønske kjøtt, kan det kanskje friste med økologisk ku fra Larsastova. 

Restauranten ligger i tredje etasje på Bergens historiske børsbygning fra 1862, rett ved det berømmelige fisketorget.

Utelukker ikke Asker og Bærum 

Vangen har jobbet på «Bare» som kjøkkensjef det siste året, og før det var han assisterende kjøkkensjef i tre år samme sted. 

Men kjøkkensjefen er oppvokst i Heggedal. 

– Utelukker du at du en gang kan ta med dine ervervede stjernekvaliteter og jobbe som kjøkkensjef ved en restaurant i Asker og Bærum?

– Man skal aldri si aldri, men akkurat nå trives jeg veldig godt her, sier Vangen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.