Skip to main content

Solid, men trenger fornyelse

HYGGELIG: Bambus i Sandvika er er hyggelig sted å være med god service og stort sett god mat.
HYGGELIG: Bambus i Sandvika er er hyggelig sted å være med god service og stort sett god mat.

Bambus i Sandvika er en frisk og vital 10-åring. Men de kan med fordel fornye seg litt mer.

Ikke for det – folket ser ut til å være strålende fornøyde med restauranten. Denne mandagen, da flere av konkurrentene holder som vanlig stengt, er det full rulle her med trekvart belegg.

– Ingen tvil om at denne restauranten lever opp til navnet sitt. Akkurat som bambusplanten har de hurtig vokst seg stor og sterk. Den største bambusarten blir for øvrig 40 meter høy og vokser nesten en meter på et døgn. Ikke snaut, smiler Gutten fornøyd.

– Hva har det med denne restauranten å gjøre, undrer unge Følget.

– Jo, jeg leste nemlig i en herværende lokalavis at de på 10 år har gått fra 2,1 millioner kroner i omsetning til nesten 43 millioner i 2016. Slikt svinger det av, sier Gutten imponert.

God service

Følget på fire har fått benket seg ved et hyggelig bord i god avstand fra kjøkken og inngangsdør. Når det er så pass hektisk som i dag er ikke det helt uvesentlig.

Bambus 

Servicen har stort sett vært upåklagelig ved alle våre besøk. Kjapt, uformelt og ikke minst hyggelig får vi både menyer, mat og drikke. Denne kvelden er intet unntak.

UT Å SPISE? Ut og spise?

– Her kan vi virkelig ta en rundtur i store deler av Asia på en kveld – og det uten pass, stråler Følget.

– Menyen har utrolig mye å by på fra Thailand, Kina, Japan og Vietnam, og det er sjelden at en restaurant klarer å holde kvaliteten oppe i en så sammensatt meny. Det gjør de åpenbart her, men det er litt vel mange gamle travere på menyen. De har åpenbart ikke fornyet seg særlig mye, og det trekker ned, mener Gutten.

– Jeg gir ikke opp de vietnamesiske vårrullene – håper stadig at de skal smake litt mer enn forrige gang, sier Følget full av forventning.

Varierende åpning

De to unge er rørende enige om at blant de seks forrettene er marinerte kamskjell og kongereker den perfekte start, mens Gutten går for en japansk åpning med sashimi.

– Litt mye stekt, men kjempegodt på smak, konstaterer unge Følget, mens lille Følget nikker megetsigende. Og etter sin obligatoriske smak er Gutten ikke i tvil om at peanøttsausen og balsamicosausen harmonerer godt ned de nevnte råvarene.

LES OGSÅ: Sushi-boost for Bambus Sushi

– Jeg liker at deigen er så tynn og crispy, men smaken er fortsatt litt vel tam, mener Følget.

– God, men jeg lurer på hvor scampien er. Den smaker ikke noe i alle fall, mener Gutten etter å ha knast seg gjennom er solid smakebit.

Hans egen rå fisk, med tilhørende rogn og ponzusaus, er det derimot ikke mye å utsette på. Snadder.

– Litt ujevn start, men slett ikke verst, konstaterer Gutten. Som får med seg unge Følget på en velkjent kinesisk spesialitet, crispy duck, til hovedrett. Her må man nemlig være to som deler.

– Jeg har veldig lyst på maki, men her er så mye å velge i, sier lille Følger en smule handlingslammet. Og under forsikringer om at det blir spisehjelp å få, bestilles det tre forskjellige ruller.

Følget svinger seg fra Vietnam til Japan og tar en teppan biff – marinert indrefilet av okse stekt på teppan-plate.

Vask imponerte

– Tror det går greit å bli mett i dag, ler lille Følget og skuer over den svære firkantede tallerkenen fylt til randen med makirull-biter. Lekkert og fristende.

Den sprø anden til Gutten og unge Følget ser på ingen måte like fristende ut.

– Temmelig kjedelig med en haug kjøtt med plukket and, en mindre med strimlet agurk og en enda mindre med strimlet purre eller vårløk. Det hele pyntet med en orkidé. Ved siden av en stabel med kinesiske pannekaker i en bambusdamper.

– Får håpe det smaker bedre enn det ser ut, sier unge Følget optimistisk.

– Og det gjør jo det, heldigvis. Men jeg må innrømme at jeg har smakt den bedre. Retten reddes av en veldig god hoisinsaus, mener Gutten som nok hadde sett for seg større og mer saftige biter.

Den anbefalte Bourgogne Maison Dieu Pinot Noir 2015 var, som de fleste vinanbefalinger hos Bambus, helt perfekt til anden.

Eventyr for ganen

Følget, som fortsatt er imponert over at servitøren vasket og tørket litt søl etter forretten med en nyfuktet klut, har endelig fått en riktig stekt biff hos Bambus.

– Tror faktisk det er første gang den er stekt helt perfekt etter min smak. Veldig gode grønnsaker, men biffen er ikke så mør som en kan forvente av en indrefilet, er dommen.

– Den minner mer om en av de litt mindre edle biffene på oksen, men absolutt god på smak, mener Gutten.

– Nydelige maki-biter, stråler lille Følget. Og det er ikke rart, for dette er et eventyr for ganen, med fritert scampi, spicy laksemaki og new style spicy tempura. Med alt til rullene henhørende av avokado, agurk, wasabimajones og hjemmelaget soyasaus. Sistnevnte befriende lite salt og ditto mer smaksrik.

– Denne gang er det jeg som ikke orker dessert, stønner lille Følget og legger spisepinnene fra seg på den tomme tallerkenen.

Dessert-skuffelse

Følget har for en gangs skyld spart litt plass og slår til med tempurais.

Unge Følget er en smule mer moderat – kanskje i håp om at det vil falle noen tempuraissmuler den veien – og går for en Bambus-klassiker; mango- og pasjonsfruktmousse. Gutten syntes dagens kake lød spennende, og var ikke i tvil da den ble lansert som ostekake.

– Jeg har på følelsen at dette også var forgårsdagens kake. Den er god, men smaker som om den har hatt en natt for mye i kjøleskapet. Men utrolig lekkert pyntet med en g-nøkkel tegnet i sjokolade, og smakfulle biter av hvit sjokolade på toppen.

– Smaker godt, men tar ikke helt av denne heller, synes unge Følget.

– Isen er pakket inn i vaniljekjeks. Jeg liker egentlig ikke vaniljekjeks, men her er det kjempegodt. Og bringebærsausen topper alt. Helt nydelig, smatter Følget.

– Jeg skjønner godt hvorfor folk strømmer til dette stedet. Dette er en hyggelig, folkelig og avslappet familierestaurant med god service – dog uten det lille ekstra. Og ikke minst jevnt over god mat. Dog uten helt å imponere, oppsummerer Gutten. Som uten tvil ser frem til neste besøk.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.