Gutten, Følget og unge Følget har funnet veien til Sandvika. Fellini bar ligger vis-à-vis inngangen til kulturhuset og kinoen og er en populær mellomstasjon for en matbit eller en forfriskning på vei til eller fra kveldens kulturinnslag.

Laminerte menyer er plassert ut på bordene. Fellini kaller seg selv en bar og til det å være har de et greit utvalg av mat. Og maten er like italiensk som navnet. Menyen er ikke for store middager.

UT Å SPISE?: Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser

– Tror jeg starter med en antipasti misto – blandet utvalg av forretter, proklamerer Gutten.

Lite vennlig

Bestillingene og oppgjøret gjøres ved disken, i samme vending. Gutten har tatt veien dit og blir møtt av en temmelig mutt servitør. Og det er nå en gang slik at når betalingen skal gjøres før noen service er ytt, og personen bak disken er alt annet enn imøtekommende og vennlig, ja, da blir det dessverre ikke mye i tips.

Fellini bar

Claude Monets allé 24, 1338 Sandvika

Telefon 67 56 70 60

Gjennomsnittspris pasta og pizza 158,- 

Meny            4                                            

Mat               4                                            

Service         3                                           

Atmosfære  4                                            

Pris               4                                            

Totalt          19

 

Men effektiv levering får de til og ikke lenge etter får Gutten sitt lille fat med tynne skiver av salami, en skive spekeskinke, en fast hvit ost i terninger og en utflytende blåost, gorgonzola, pryder tallerkenen. Salamien er god og har store biter av krydder. Den hvite osten smaker godt, mens gorgonzolaen mangler litt av både blått og mugg og er på den nøytrale siden. Noen halve småtomater og litt grønn rucola viser sammen med de hvite ostebitene de italienske fargene.

– Store fine oliven ser fristende ut, men har ikke mye smak, synes Gutten. Men konkluderer med at det er artiskokkene, som har ligget i eddik, som er i det syrligste laget og ikke gir olivenene en sjanse.

LES OGSÅ: Disse tre spisestedene er folkets Sandvika-favoritter 

Følget er glad i italiensk brød og har falt for fristelsen med en focaccia. Parmaskinke, pesto rucola og tomat lever godt opp til forventningene som fyll.

–Nam, den er særlig god ytterst på skorpen, mumler Følget begjærlig.

Bra drikkeutvalg

Drikkeutvalget er anstendig, et 20-talls utvalgte ølsorter og et eget barkart med alle klassiske drinker er tilgjengelig som i en bar med respekt for sitt fag.

– Tror jeg unner meg et glass rødt i dag, sier Følget som har hentet seg et glass chianti. Alle vinene er italienske og Gutten slår følge med et glass ripasso, som på samme måte kan fås i glass. Begge de røde faller i smak.

– Sympatisk å kunne få god vin i bare ett glass, mener Følget.

Det er godt med folk og alle bord var opptatt da vi ankom. En salig blanding er det, av kamerater, voksne venninner, unge jenter og hele familier, praten går og stemningen er jovial. Og det er tydelig at det vil bli mer stemning utover kvelden. «Vibeke» har reservert flere bord fra kl. 23, så noe er på gang. Vi som er her relativt tidlig på kvelden får lov til å låne et av de reserverte bordene.

Salt laks

Det spilles musikk over høyttalere, men her annonseres også med levende musikk fra tid til annen. Høyttalermusikken er heldigvis ikke så sterk og repertoaret mykt valgt. En fjernsynsskjerm på veggen viser NRKs kveldstilbud, dog uten lyd, ispedd filmer av vakre italiensk landskap.

– Tydelig at de har sans for einerrøkt laks på dette kjøkkenet, sier Gutten som registrerer ingrediensen i flere ulike former nedover spisekartet.

Aller mest fristende er laksen i pastautgave. En stor, dyp tallerken med penne seiler inn. Pastarørene er vendt i fløtesaus, akkurat passe dosert til å være god saus uten å bli for mektig og tung. Og selvsagt det biter av den einerrøkte laksen. Også den har blitt varmet opp. Og på toppen et godt strø med parmesan.

– Dette smaker kraftig og godt, men den varme røykelaksen blir utrolig salt. Det tar helt overhånd, synes Gutten som må ta seg en ekstrarunde til vannmuggene. Her og der i retten finner han knasende rå rødløk, den hjelper litt og er en god ingrediens opp mot fløtesausen. Og selv om parmesan er selvsagt og godt, hjelper det ikke på salt-inntrykket.

– Jeg er veldig fornøyd, smiler Følget som også har en tallerken pastarør med fløtesaus, kylling og parmesanstrø, selvsagt.

God pizza

Unge Følget sitter og smatter over sin pizza. Av de åtte mulige variantene, falt valget på «Pizza al Gorgonzola». Og selv om blåmuggosten fikk litt pepper innledningsvis, er tonen en litt annen nå.

– Perfekt – akkurat slik den skal være! Deilig tynn og sprøstekt bunn slik jeg vil ha den, erklærer ungdommen etter den første biten.

Det er bare tre ingredienser på toppen, tomatsaus, oliven og ost.

– Osten er i rikelig mengde og mildheten passer godt her på pizzaen. Eneste skuffelse er de små, svarte olivenene som er altfor utvannet, synes Gutten etter sin obligatoriske prøvesmak.

Slett rydding

– Utrolig irriterende at de ikke kan fjerne de tomme tallerkenene. Burde være unødvendig at vi må rydde selv, sier Følget som tar ryddejobben av både forrett og hovedrett for å få litt bordplass.

– Etter den temmelig salte hovedretten, bare må jeg ha noe skikkelig søtt, slår Gutten fast og beveger seg målrettet til disken for å bestille. Det blir «Husets kake» og en «Husets tiramisu». De ser veldig like ut på tallerkenen, helt likt pyntet som de er. Husets sjokoladekake faller veldig fort inn under kategorien «helt grei». Det gjør ikke tiramisuen!

–Oi, oi, så godt! smatter Følget.

– Den lever opp til alle rosende omtaler jeg har hørt om denne kaken her på Fellini.

Gutten skjønner at det haster, og får raskt sneket til seg en bit av godsakene. Og ja, dette er veldig saftig og utrolig smakfullt!

Fellini er ikke stedet for de bredt anlagte festmiddager, men helt anstendig og kurant, konkluderer Gutten og hans følge.

Kaffen er sterk og god, både den vanlige filterkaffen og den doble espressoen, akkurat slik det sømmer seg en italiensk bar.

– Servicen forrige gang var betydelig bedre og maten en smule mer varierende – ellers er alt ved «det gamle» konkluderer Gutten og trekker på et par karakter.