– Så fint å kunne sitte ute. Og så slipper vi å få en ball i maten, humrer Gutten idet følget på tre benker seg rundt ett av bordene i utedelen til Egon i Asker.

Sandvolleyballbanen, som var der ved vårt forrige besøk for et par år siden, er nemlig borte og erstattet av enda mer lekeareal for barn og unge.

– Kjempehyggelig. Rene Syden-stemningen dette med den lekeplassen utenfor og sola over oss, mener Følget.

Helt til toget kommer. Da skvetter vi så det skvulper i glassene, men det går jo heldigvis fort over. Helt til neste tog.

– Spesielt å måtte ta togsnakkepause, men det er jo ikke Egons feil, sier Følget muntert.

– Blir spennende å se om de har hevet seg på mat og service. Det var ikke veldig imponerende for to år siden, husker Gutten.

UT OG SPISE? Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser.

En halvmeter party

Og det starter ikke så aller verst. Vi må fortsatt tusle av gårde til bardisken for å bestille. Det er Egons konsept, noe som er helt greit.

Et drøyt kvarter etter bestilling ved disken seiler en halvmeter party på et fat ned foran oss.

For ikke å si partyplatter, med løkringer, tempurascampi, kyllingvinger, nachos og selleristenger.

LES OGSÅ: Artige lokaler – lite festlig mat

– Ser fristende ut dette. Spent på løkringene, de pleier å være temmelig ulekre og fettete, sier Gutten.

– Tempurascampi er min favoritt på dette fatet. Disse har litt for mye deig og er vel mye stekt, men slett ikke verst på smak etter en runde i hvitløkdippen, mener Følget.

– Løkringene er bedre stekt enn vanlig, og dermed ikke så fettete. Men det er nesten ikke løk, altfor tynt og altfor mye deig, synes Gutten.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet.)

Salsaen tar kaka

Unge Følget smatter i vei på kyllingvingene med bourbonglace.

– Nam! Er stort sett det eneste fra den kanten.

– Synes nok at den chunky salsaen tar kaka denne gangen også, klarer ikke helt venne meg til denne mango- og peanøttsausen, mener Gutten etter å ha dippet litt nachos.

Før han klarer å raske til seg et par kyllingvinger. En saftig og god – en tørr og litt seig.

– Selv om man ikke lenger risikerer en ball i maten – ikke at jeg har hørt at det faktisk har skjedd – har tydelig fuglene tatt over. Her skal du passe på godsakene, humrer Gutten og sikter til spurveflokken som mesker seg på forlatte bord.

LES OGSÅ: Nå blir det juletrær med noe attåt

Må vente i én time og ett kvarter

– Veldig så tid dette tok, da. Nå begynner sulten å gnage. De rekene fylte jo ikke all verden, mener Følget som ser at ventetiden på hovedretten allerede har passert tre kvarter etter bestilling ved disken.

Ikke ryddes det vekk heller, selv om noen av betjeningen farer forbi stadig vekk.

– Merkelig det der. Langbordet bak oss bestilte et kvarter etter at vi fikk forretten, og de har fått både forrett og hovedrett allerede. Nei, jeg tipper de har glemt oss, sukker Gutten.

LES OGSÅ: Klappet og klart for Hvalstrand bad

Etter et nytt kvarter er det heldigvis mulig å få tak i en servitør, som ser ut som et spørsmålstegn når vi lurer på hvor maten blir av.

Så endelig – en time og et kvarter etter at maten ble bestilt, dukker hovedrettene opp. Men ...

– Her mangler både saus til kjøttet og rømme til den bakte poteten, kommer det snurt fra unge Følget.

– Og jeg mangler rømme til fisken, stemmer Gutten i.

Tørr og ihjelstekt

Mens Følget går rett på baconcheeseburgeren og ser ikke ut til å mangle noen verdens ting. Snarere tvert imot.

– Denne burgeren er skikkelig god. Nydelig kjøtt, perfekt godt stekt og godt tilbehør. Eneste minuset er pommes frites-en – den smaker lunken papp, mener Følget.

– Denne ovnsbakte laksen er virkelig ulekker. Her tyter det hvitt protein overalt – tipper den er overstekt, frykter Gutten.

Og ganske riktig – tørr, trist og ihjelstekt.

– Da hjelper det ikke at den er fra Hitra eller Frøya. Men grønnsakene og potetene er perfekt tilberedt og nydelige på smak. Den halve grillede limen løfter hele retten, mener Gutten.

– Biffen er altfor mye stekt den også, kommer det skuffet fra unge Følget.

– Men kjøttet er godt på smak, selv-trøstes det.

LES OGSÅ: Ny start for Pannekakehuset etter omfattende oppussing

Satser på trøstemat

– Greit nok at det smaker godt, men det er jo helt utrolig at det ikke er mulig å steke en indrefilet medium! Og bearnaisen er direkte kjedelig. I tillegg ser jo disse rettene temmelig triste ut. Nei, her har Egon fortsatt en lang vei å gå for å oppfylle det de lover:

«Å være gjest hos Egon skal være en opplevelse og avkobling fra hverdagen. Du skal kjenne at du er på en restaurant gjennom service, mat og omgivelser.»

– Vi får prøve å trøste oss med litt søtsaker, mener Gutten.

Som til tross for en rekke nedturer, nok en gang tar sjansen på crème brûlée. Desserten ingen av Egon-restaurantene i Asker eller Bærum hittil har fått til under våre besøk, i alle fall.

– Men det er jo lov å håpe, sier han.

LES OGSÅ: Bedring hos tapasbaren

Innredning ikke nok

Unge Følget er oreo-fan, mens Følget er mett. Men tar en «snickers» for syns skyld.

Og man kan vel si at historien gjentar seg. På flere vis. Bruleen er uten ekte vanilje, og lite smakfull, oreokaken er altfor kompakt og smaker av kjøleskap, mens snickers-kombinasjonen vaniljeis, peanøtter toppet med karamell- og sjokoladesaus absolutt faller i smak.

– Med den tøffe konkurransen det er på restaurantmarkedet her i Asker, skjønner jeg ikke at Egon tar sjansen på slik mat og service. Morsom innredning og en fyldig meny er absolutt ikke alt, konstaterer Gutten.

Egon Asker

Restaurant Egon
Pris hovedrett: 198,- til 369,-
Torvveien 1, 1383 Asker, tlf. 66 79 17 67

Meny: 5
Mat: 3
Service: 3
Atmosfære: 6
Pris: 3
Totalt (av maks 30): 20