Skip to main content

Mye bra hos nykommer i Sandvika

Hyggelig sted: Sand bistro og bar har etablert seg på hjørnet av Løkketangen. Her er en hyggelig innredning og avslappet atmosfære, og så er det å håpe at de klarer seg bedre enn alle de andre som har prøvd seg her uten hell.
Hyggelig sted: Sand bistro og bar har etablert seg på hjørnet av Løkketangen. Her er en hyggelig innredning og avslappet atmosfære, og så er det å håpe at de klarer seg bedre enn alle de andre som har prøvd seg her uten hell.

Sand er et nytt og lovende tilskudd av serveringssteder i Sandvika.

De beskriver seg som bistro og bar og har lagt opp stilen etter det. Lokalet ligger på nordvesthjørnet av Løkketangen med hyggelig utsikt til de gamle trehusene på den andre siden av Elias Smiths vei og ikke mange meter fra Sandvikselva.

Flere har prøvd seg med serveringssted her, og sjelden lenge av gangen. Den ene konkursen har avløst den andre, men nå kan vi håpe på en endring til det bedre. Det er et relativt stort lokale, nyoppusset og med romslig terrasse utenfor til dager når været er bra. I hjørnet er høyttalere og musikkutstyr stablet opp og en titt på facebooksiden viser flere annonserte konserter med levende musikk i helgene fremover.

En bistro er et upretensiøst spisested. Dette lever Sands meny opp til. Ofte vil det være franskinspirert, men her er det flere innslag som peker mot Asia, det er ikke dumt. Noen enkle forretter, noen flere hovedretter med innslag av kylling og fisk, med et par kjøttretter som tyngdepunktet. Valgene er entrecôte og indrefilet som begge kan serveres i tre størrelser og med noen valgmuligheter av tilbehør. Og Gutten satser bokstavelig stort i dag.

Varierende start

– Det blir entrecôte på meg, 300 gram og medium stekt.

Men først en asiatisk start. Tre vårruller som er forbløffende stramt sammenrullet og med grønnsakfyll.

– Dessverre helt nøytralt i smaken, ja, en litt kjedelig opplevelse, synes Gutten.

UT Å SPISE?: Ut og spise?

En skål med søt chilisaus og litt salat, tomat og agurk kommer med. Grønnsakene er i grove biter, ikke særlig raffinert og salatbitene tørre. Her og der skimtes brune kanter. En bit grønnkål kunne vært et høydepunkt, men er tørr og trevlete.

Sand bistro og bar 

– Jeg har nok vært mer heldig, kommer det fra Følget der pommes frites med chili-aioli går ned på høykant. Fint presentert i en mini-ovnspanne av stål og aiolien med et fint lite sting av det sterke.

God biff, men...

Kjøttet i entrecôten stort sett mørt – dog med noen små trevler innimellom – og er stekt slik vi ba om. Tilbehøret er smørstekte grønnsaker brokkoli, blomkål, rødløk og gulrøtter fint varmebehandlet med litt tyggemotstand. Men havet av smør på tallerkenen er rent for mye. Etter som måltidet skrider frem ender det med en i overkant stor dam av brun smørsaus, tungt og mektig. Og det er temmelig ulekkert med brunt og seigt ytterskall av rødløk i blandingen.

Kjøttbiten dekker over hele dette grønnsaktorget når tallerkenen lander på bordet og øverst ligger en frisk liten estragontopp som i aroma peker over til den lille skålen med bearnaise som vi har valgt. Peppersaus med konjakk og fløte er et alternativ til kjøttrettene, og Sand gjør et nummer ut av at de lager alle sauser og all mat fra bunnen.

Bearnaisen har en riktig fin konsistens, har akkurat passe syre, men er rent for salt. Så synd.

Til disse stekerettene skal det også velges potet, pommes frites er naturligvis en mulighet, en annen er country-style pommes som vi ikke riktig vet hva er, men vårt valg blir en annen klassiker, bakt potet.

Poteten har røslig størrelse og er så stramt pakket i folie at vi undrer på om dette kan være hjemmelaget. Bakt potet skal ha følge av smør, og her kommer i en skål ved siden slik at vi selv kan stå for doseringen, det er en god ordning. Poteten starter greit der vi forsyner oss på toppen, selv om det ikke er så mye smak å hente. Men når vi nærmer oss midten går det fra lite til mindre. Den er vassen og temmelig udelikat, snart er det like mye vann som potet vi øser opp.

Hyggelig service

Følget ønsket seg spareribs som hovedrett, men dessverre, etter avlagt besøk på kjøkkenet må vår servitør melde at de er utsolgt. Da blir det salat med persisk marinert kylling. Og det er slett ikke noe dårlig alternativ.

– Krydderblandingen er eksotisk og god med fine dempede toner som fremhever saftige kyllingbiter, er dommen om salaten som også kommer med tykke, velsmakende skiver av røkt bacon og aioli.

Vi får hyggelig å god behandling stort sett hele tiden vi er her, i en vennlig og uformell stil. Likevel, når vi er ferdige med våre hovedretter og er klare for dessert blir det i overkant lenge å vente på servitør, nesten så vi gir opp. Et par nye bordsettinger som ankommer samtidig er forklaringen på litt sviktende oppmerksomhet.

Hyggelig er det også å se mottagelsen til familien som kommer innom for en kaffe og har med minstemann. Der er servitøren på plass med barnestol og ballonger og litt hyggeprat, noe som sjarmerer.

Ikke helt som lovet

Etter en smule ventetid blir det dessert og kaffe, men ostekake og sjokoladekake blir ikke noe høydepunkt i måltidet. Førstnevnte på det jevne i smak og konsistens, uten å imponere. Sjokoladekaken er kompakt, tørr og litt tung.

– Jeg har en sterk følelse av at ikke alt her er så hjemmelaget som de påstår. Slik fremstår det og til dels smaker det, konkluderer Gutten.

Men fordi vi er svært usikre på matkarakteren denne gang prøver Gutten seg igjen, denne gang en søndag formiddag på terrassen utenfor en varm, solfylt dag når trafikken er rolig.

Hamburgerne har fått en egen side i menyen med fem varianter, et par med eksotiske navn som Bangkok og Sambal. Valget faller likevel på Sands, som antagelig er referanseburgeren siden de har gitt den sitt eget navn.

Burgeren er saftig, fint stekt og har en real og god smak. Brødet er smakfullt og har fått litt varme under grillen i siste øyeblikk, helt som det skal være. Tilbehøret er ditto passende og velsmakende akkurat slik det skal være. Her er tradisjonelt fylt på med cheddarost og bacon med pommes frites, coleslaw og en litt overraskende chilimajones. Og det blir burgeren som redder firer-karakteren.

Her er mye som taler for Sand som et hyggelig sted å gå ut, når det skal være på den avslappede siden. Og så er det enkelte klare ting å utsette i matveien, men som ikke bør være vanskelig å stramme inn.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.