Drøye to år har gått siden det begynte å strømme spanske flamenco-toner ut fra underetasjen i Monet-huset ved Sandvikselva. Og selv om årstiden begynner å stå i stil med både musikken og maten, er det ikke akkurat noe yrende folkeliv som møter Gutten og Følget. Hverken på den 40 plasser store uteserveringen, eller blant de 26 sitteplassene inne i det kjelleraktige lokalet i huset som har blitt verdenskjent av maleren Claude Monet, men også har rommet så vel postkontor som blomsterbutikk.

Folketomt

Og blomstring er det så menn nå også. Nydelige tulipaner kneiser stolt langs muren og viser vei inn til den kombinerte resepsjonen og baren. Her står eierinne Soraya Moezzi blid og ønsker velkommen.

SPISE UTE?: Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser

– Forrige gang lå de helt i nedre del av 4-erkarakteren, på grensensen til 3, både på mat, service og pris. Spennende å se om her er noen fremgang, sier Gutten som ikke har problemer med å finne et ledig bord. Her er ganske enkelt tomt i det enkle, trange og litt kjedelige lokalet.

La Casa Monet Tapas Bar

Løkketangen 1, 1337 Sandvika, tlf 67565699

Pris hovedrett: 270 – 360 kroner (for 3-4 tapasretter)

Meny 5

Mat 4

Service 4

Atmosfære 4

Pris 4

Totalt 21

 

– Håper ikke dette er en typisk lørdagskveld, for da går det på dunken, mener Følget og ser seg rundt. Heldigvis dukker ett par til opp i løpet av vårt måltid, men ikke flere enn det.

Bra utvalg

– Kanskje det er konkurransen fra den nye gastropuben rett over gaten, der den tidligere tapasrestauranten holdt til, som viser seg her, undrer Gutten mens han studerer menyen som for øvrig kom veldig raskt. Til forskjell fra forrige besøk, kom det aller meste veldig raskt denne gang.

– Ikke de veldig store forandringene i menyen – 29 retter inkludert brød, aioli og fire desserter. Men jeg ser til min store glede at den seige oksefileten er borte. Utvalget er likevel absolutt bra – ingen tvil om at noen hver kan finne mat de liker her, fortsetter Gutten.

– Jeg finner i alle fall masse, stråler Følget. Som er like klar for en kulinarisk flamenco som den knall røde kvinnelige danseren som fyller mesteparten av bakveggen i lokalet.

Åpner pub på Løkketangen 

Ute driver et svanepar sakte forbi på Sandvikselva. Inne går livet heldigvis i et litt raskere tempo. Og det er ikke lenge etter bestilling før små skåler og fat nærmest ruller inn.

God start

– Dette er noe av det sjarmerende ved et tapasmåltid, å ta litt her og litt der fra et bord fullt av fristelser, kvitrer Følget.

Ingen tvil om at fristelsene står i kø her, men fortsatt med noe varierende kvalitet over de spanske lekkerbiskenene, skal det vise seg.

– Spent på disse kyllingspydene, de forrige var tørre og nær uspiselige, fortsetter Følget og tar en solid bit.

– Veldig saftige og velsmakende, men jeg lurer på om kyllingbitene er gjennomstekt, fortsetter Følget og betrakter maten skeptisk.

– De er helt på grensen, men er nok godkjent. Litt mindre varmebehandling og de hadde vært uspiselige. Så her har kokken truffet akkurat, mener Gutten og gir seg i kast med godsaker fra havet.

– Saftige scampi og veldig gode calamaris. Supert at frityrskallet er så tynt og at de ikke er fettete. Men aiolien er kjedelig og brødet likeså, synes Gutten.

Imponerer ikke

– Kjøttbollene har også fått et skikkelig løft. Forrige gang var de sprettballharde, nå er de saftige og gode. God saus også, synes Følget.

– Topp boller, men jeg er ikke enig i sause-skrytet. Burde vært fyldigere og kraftigere etter min smak, repliserer Gutten.

– Manchego-osten er også god uten å imponere veldig. Så også serranoskinken, synes Følget. Og Gutten er så enig.

– Men her var det fart! I overkant sterkt, stønner Gutten over en skål stekte chorizo-pølsebiter.

– Da må du roe ned smaksløkene med disse deilige spinatkrokettene, trøster Følget.

– God spinatsmak og super konsistens, slår Gutten fast og tar en god slurk av den anbefalte røde Marqués de Chivé Tempranillo, som har stått seg veldig bra hele måltidet.

– Nå ble jeg i alle fall skikkelig mett, konkluderer Følget som kvikt takker nei til dessert etter at vår hyggelige servitør har ryddet unna nesten alle de tomme skålene.

Kjedelig dessert-utvalg

– Joda, litt søtt må vi bare ha, mener Gutten og tar sjansen på crema Catalana – den spanske varianten av crème brûlée.

Og Følget lar seg til slutt overtale, som vanlig …

– Kanskje jeg skal ta is, is eller is. Med cava eller baileys, sier Følget lettere ironisk til at tre av fire dessertretter er av det frosne slaget mangosorbet, jordbærsorbet eller vaniljeis.

– Fortsatt litt vel tykt sukkerlag, men frisk og god på smak, mener Gutten om sin katalanske krem.

– Mangosorbeten er så god som den kan være rett fra boks, men jeg synes fortsatt at man med fordel kan droppe cavaen. Den løfter absolutt ikke denne retten, mener Følget.

Og Gutten er rørende enig – igjen.

Dette var litt som forrige gang, da det var rene berg-og-dalbane-måltidet der oppturer ble avløst av nedturer. Men det var færre nedturer denne gangen, så nå er de i øvre del av 4-eren på både mat og service. Sistnevnte skulle jo bare mangle, antall gjester denne kvelden tatt i betraktning, konkluderer Gutten.

La Casa Monet Tapas Bar

Løkketangen 1, Sandvika

Telefon: 67565699

Pris hovedrett: 250-350,- (for 3-4 tapasretter)

Meny: 5

Mat: 4

Service: 4

Atmosfære: 4

Pris: 4

Totalt (av maks 30): 21