Oppover igjen hos Intermezzo

Populært: Intermezzo cafe og restaurant har holdt til i Trekanten kjøpesenter i 20 år, noe som er imponerende i seg selv tatt i betraktning den tøffe restaurantkampen i området. Og siden vi besøkte stedet sist er det pusset litt opp og fremstår en smule mer moderne.

Populært: Intermezzo cafe og restaurant har holdt til i Trekanten kjøpesenter i 20 år, noe som er imponerende i seg selv tatt i betraktning den tøffe restaurantkampen i området. Og siden vi besøkte stedet sist er det pusset litt opp og fremstår en smule mer moderne. Foto:

Av

Det meste har gått opp og ned på karakter-fronten for Intermezzo i Asker. Etter å ha gjort et lite byks nedover på både mat, service og atmosfære etter forrige besøk tar de seg opp igjen denne gang.

DEL

– Her må det da ha skjedd noe med lokalet. Se – de knallrøde lampene er borte og erstattet av noen nydelige messinglamper. Stilig, sier Følget etter at vi har funnet et av mange ledige bord denne søndag ettermiddagen.

Og jo, det er ingen tvil om at noe har skjedd, men vi aner at det kun er snakk om en mild oppussing for det meste av interiøret er fortsatt på plass. Dog utrolig hva et slikt lampeskift gjør med lokalet.

– Det virker mye mer moderne nå, synes Gutten.

Rask servering

Her er fortsatt to servitører i det relativt stolrike lokalet, men siden det er knapt er tredel fullt denne dagen glir serveringen som en lek. Maten ut fra kjøkkenet også skal det vise seg.

– Må si det er litt av en meny. Hovedvekt på asiatisk med sushi og enkelte wokretter, blandet med tapas, burger og biff, pasta, litt mexicansk, et par supper og noe salat. Helt tydelig at de vil tekkes alle, og det er kanskje ikke dumt med tanke på at de er plassert i et kjøpesenter. Men temmelig profilløst er det, og man kan jo lure på om det er mulig å beherske alt dette like bra, undrer Gutten.

Intermezzo café og restaurant

Trekanten, Knud Askers vei 26, 1383 Asker

Asiatiske retter: 155.- til 219.-/sushi 109.- til 369.-

Telefon 66 79 57 60

Meny                     5

Mat                        4

Service                   4

Atmosfære             4

Pris                         5

Totalt (maks 30)  22

Men med restaurantens løfte om en kulinarisk opplevelse, legges både forrett- og hovedrettbestilling inn til vår hyggelige servitør. Og gledelig nok tar det ikke lange tiden før vår Snack de luxe finner veien til bordet.

– Ikke mye luksus over denne tallerkenen i alle fall, synes Følget og viser frem flere flekker og noe slags fettete griseri på forrett-tallerkenen som maten skal på.

– Min er skitten også, sier Gutten og påkaller oppmerksomheten til den andre servitøren.

Hun beklager så mye og går umiddelbart til stabelen på anretningsbordet midt i restauranten. Der sorterer hun ut 5–10 i samme kategori, før hun finner et par rene til oss. Litt svak kvalitetssjekk der altså, men over til maten.

UT Å SPISE? Les flere restaurantanmeldelser her

– Ikke helt luksuriøs denne friterte scampien heller. Mer helt ordinært kjedelig som du får i de fleste frysedisker. Men vårrullen er god, synes Følget – og står over kyllingspydet for å spare plass.

Veldig saftig kylling

Gutten derimot, som er helt enig i nevnte karakteristikker av scampi og vårrull, tar seg et par solide biter av kyllingspydet.

– Utrolig saftig. Jeg må faktisk se ekstra etter om det er gjennomstekt, og det er det. Kunne vært litt bedre krydret, men stekingen er sjeldent perfekt. Men de bønnene må være de minste edamamebønnene jeg har sett – minner mer om vanlige sukkererter både på smak og utseende, mener Gutten og føler seg bitte litt snytt.

Intermezzo åpnet dørene for temmelig nøyaktig 20 år siden, med en filosofi om å servere kvalitetsmat til en rimelig penge i uformelle omgivelser der alle skal kunne føle seg hjemme. Det kan man kanskje si at de har lyktes med, noe gjestelisten denne søndag ettermiddagen er et bra eksempel på.

Her er et stort familieselskap, enkelte rene ungdomsbord og noen flere med litt mer voksent klientell. Med andre ord hele spekteret, og det på en dag hvor senteret for øvrig er stengt. Ikke verst, tatt i betraktning at Asker har opplevd en kjempehard restaurantkamp disse årene.

– Disse grønnsakene smaker like godt som retten dufter – helt nydelig, smatter Følget.

Skålen med Scampi kung pao ble servert etter overraskende kort tid på kjøkkenet. Ikke rart grønnsakene er akkurat passe lite varmebehandlet.

– Knasende sprø. Helt perfekt, konstaterer Gutten.

– Litt mindre spennende, og mye slappere enn grønnsakene, er disse scampiene her, fortsetter Følget litt skuffet etter den gode starten på hovedretten.

Litt skuffende sushi

Gutten har fått et svært fat lekkert utseende sushi, bestilt med forsikring om at eventuelle rester kan tas med hjem.

Men etter en rundtur på fatet med laks sashimi, dragerull med tempura scampi, avokado, laks og lakserogn samt lakserogn maki med laks, avokado, chilimajones og lakserogn er ikke entusiasmen helt på topp.

– Denne fisken får ikke mer enn medium på «friskhetsskalaen» min og maki-risen er overkokt og på grensen til grøtet. Men det er mye mat for pengene – 95 kroner for 12 biter med dragerull er ikke dyrt, og det smaker ikke aller verst, mener Gutten.

Som må gi opp med rundt en tredel igjen. Det pakkes raskt inn og bringes ut i en bærepose. Pent lagt opp i en plasteske.

Men som alltid er det like fullt plass til dessert.

– Jeg har ikke sjans, men kos deg du, stønner Følget.

Veldig skuffende dessert

Og da, med stadig håp om bedring, må crème bruleen bare prøves. Selv om den har skuffet stort tidligere. Dessverre er den ikke av de tingene som er blitt bedre.

– Fortsatt er det hammer og meisel som gjelder for å komme gjennom dette sukkerlaget. Grusomt at det skal være så tykt. Hele desserten smaker da bare brent sukker. Må bare legge det til side. Og hva i all verden gjør dette enorme fjellet av krem her. Ok – det er oversprøytet med sjokoladesaus, og noen er sikkert stor fan av krem. Men det er jo bruleen som skal være i fokus. Det hadde klart seg mer enn nok med bruleen og skålen med marinert frukt. Sistnevnte er uten tvil det beste ved desserten, for hovedrolleinnehaveren er fortsatt uten ekte vanilje og smaker emmen, slapp vaniljepudding, sukker Gutten skuffet – dog ikke overrasket.

– Noen kulinarisk opplevelse, som man lover, er det et godt stykke fra. Men helt ok må man jo kunne si at det har vært, mener Følget.

Det er ikke vanskelig å støtte den konklusjonen. Noe også de andre, tilsynelatende fornøyde gjestene rundt omkring synes å gjøre også.

Artikkeltags