Så har da også Glorioso stått imot «angrep» fra stadig nye konkurrenter på alle kanter. Få steder i vårt distrikt er det større restauranttetthet enn i Asker. Så har da også konkursene og nedleggelsene vært flere de siste årene.

Men den standhaftige italiener, Glorioso, holder ut, og det er ikke slik at de bare klamrer seg fast.

– Et veldig hyggelig lokale med duse og behagelige farger på vegger og interiør, og så er stolene gode å sitte på, konstaterer Følget i det vi benker oss rundt ett av de mørke brune bordene et stykke inn i lokalet.

Men snur vi oss til venstre eller utover, får vi en helt annen følelse – av å være i et svært kjøpesenter der folk haster hjemover med sine velfylte handleposer. Så vi vender blikket innover igjen, i varmen …

Ikke før har vi fått snudd oss, så er servitøren på plass med menyer.

– Det var kvikt. Husker for en del år siden da vi ventet og ventet på både mat og service. Forrige gang hadde det heldigvis tatt seg opp, og nå ser det ut som om den gode trenden holder seg. Veldig bra, synes Gutten.

LES OGSÅ: Haslum-par satser i ny Sandvika-restaurant

Innholdsrik og fristende

Som ved et raskt blikk konstaterer at menyen fortsatt er innholdsrik og fristende.

– Å, bruschetta med parmaskinke – det ser godt ut, mener lille Følget. Den andre ungdommen lar seg friste av mer spekemat, ja et helt fat med italiensk snadder. Mozzarella fanger interessen til Følget, og da er den siste av forrettene på menyen igjen til Gutten – grillede grønnsaker.

– Jeg er glad for at de ikke har falt for fristelsen å skru opp musikken igjen, slik det var for fire-fem år siden. Akustikken er grusom her, men forrige gang var det heldigvis skrudd ned på et veldig behagelig nivå, synes Følget.

– Kjempegod bruschetta, og nydelig parmaskinke, stråler lille Følget. Den rause mozarellabiten faller også i smak.

– Her er det også mye godt. Supert at spekematen ikke er kald, da smaker både skinke og pølser best, mener unge Følget. Som smatter av nydelig tilbehør som oliven og focaccia.

– Men aiolien er veldig tam, synes Gutten som har sneket til seg noen smakebiter.

LES ANDRE RESTAURANTANMELDELSER: Ut og spise?

Grillede grønnsaker

Hans egen forrett med grillede grønnsaker er også midt i blinken.

– Kjempegodt. Og det er ingen tvil om at kokken fortsatt har en stor forkjærlighet for balsamico. Den er jo over alt på alle retter, humrer han.

Det passer fint på denne, repliserer Følget, som koser seg med sin mozzarella med cherrytomat og rucola.

Ikke før er kniv og gaffel lagt ned, før tallerkenene ryddes, og vips er hovedrettene på plass også.

– Veldig så de har fått opp farten her, da. Det er jo ikke tomt i restauranten heller, konstaterer Følget fornøyd.

– Den ser ikke spesielt fristende ut, men smaker utrolig godt, smatter lille Følget etter et par biter av sin pizza med fire oster; mozzarella, parmesan, pecorino og gorgonzola. De tre siste er absolutt på den salte siden og når det hele er toppet med pepperoni, skulle man tro det blir for mye av det gode. Eller for ikke å si det salte.

– Mozzarellaen utfyller de andre ostene og balanserer det hele kjempefint. Nydelig, konstaterer Gutten etter sin obligatoriske smakebit. Han egen risotto med skogsopp er mer skuffende.

– Overkokt risotto, altfor lite parmesan og sparsomt med sopp. Nei, dette var ikke bra, mener han. Og det hjelper ikke på inntrykket at sidesalaten er frisk, chrispy og god.

LES OGSÅ: Kanels eiere satser italiensk etter rødt fjorår

God lasagne

Da er Følgets lasagne adskillig bedre.

Kjempegod på smak, men kunne selvsagt vært enda mer kjøtt, mener Følget. Og Gutten er så enig, før han vender interessen mot unge Følgets entrecôte «sous vide» med barolosaus.

– Endelig en rett uten balsamico, humrer Gutten, som lurer fælt på hvor vellykket en vakuumpakket og langtidskokt entrecôte er. For hemmeligheten med den tilberedningen er jo å ha jevn temperatur over lang tid, og på den måten få skikkelig saftige proteiner.

– Denne kunne de spart seg. Kjøttet er nesten rått og dessuten kaldt i midten, men grønnsakene er perfekte og sausen god, mener Gutten.

Unge Følget er nok ikke helt fornøyd heller, men så sulten at det meste glir ned.

– Rart at man ikke klarer å steke en biff medium. Det burde være basislærdom selv for en italiensk kokk, mener Gutten.

– Vi har vel plass til litt søtt, kvitrer lille Følget og kommer Guten i forkjøpet. For det er ikke tvil om at italienske desserter som oftest er noe å glede seg til.

Og akkurat som etter forretten, er våre servitører – for det er opptil flere som samarbeider om bordene – på pletten og rydder bort. Før en kvikt tar opp bestilling på dessert.

Må si de er både hyggelige og effektive her i dag, ja ganske enkelt proffe. Selv om de ikke er så nøye med presentasjon av maten.

– Fortsatt litt lite kaffesmak av denne, men god likevel, smatter Følget etter en stor bit av den italienske signaturdesserten tiramisu.

– Og fortsatt ikke noe konjakk eller likør i. Ingen tvil om at dette er familievarianten, konstaterer Gutten en smule humoristisk.

LES OGSÅ: Høvikveien Kjøtt & Kolonial tar over restaurant

– Akkurat passe bitter

Hans egen blanding av tre sorbeter faller også i smak.

– Og perfekt med en akkurat passe bitter espresso til, er dommen.

Unge Følget ser fornøyd på at sjokoladefondanten renner som den skal, og ikke minst smaker som den skal, mens lille Følgets hjemmelagde appelsinis med krokan gjør solid inntrykk.

– Supergodt! Enkelt og greit, konstateres det.

–Ingen tvil om at det er plass til en restaurant som dette i Asker. Her har de fått skikk på servicen og serverer stort sett god mat, med familievennlige smaker, til en fornuftig pris, synes Gutten og får godkjente nikk fra resten av selskapet før de tusler ut i betongjungelen i Asker.