Kjent og kjært hos Haveli

VELKJENT: Tiden har stått stille siden sist vi besøkte Haveli i Asker. Men her er alltid hyggelig å være gjest.

VELKJENT: Tiden har stått stille siden sist vi besøkte Haveli i Asker. Men her er alltid hyggelig å være gjest. Foto:

Av

Det meste er velkjent hos Haveli tandoori i Asker; lokalet, menyen og maten. Og det virker tydelig.

DEL

Restauranten på toppen av Trekanten senter er alltid godt besøkt. Et langbord med arbeidskolleger som hygger seg etter jobben på fredag og familier med småbarn og besteforeldre i skjønn forening.

– Prisene har ikke endret seg mye heller. Litt opp og en del av rettene har faktisk gått ned noen par kroner på de siste drøye to årene siden vi var her. Og gjennomsnittet av prisene ender på nøyaktig det samme som sist, fortsetter Følget som har orden på logistikken.

– Nan er det eneste jeg er helt sikker på, sier Gutten som ganske snart får en rykende fersk leiv med brød servert.

– Snadder, dette er alltid spesielt godt!

Sterk på en god måte

Før dette har vi, som alltid, fått en skål med flatbrødet papadam og en skål yoghurt med urter som smaker av mynte. Det er også en god start på måltidet.

– Jeg har aldri smakt Samosa. Det er en spennende start, synes Følget.

De små bollene basert på potet, moset og blandet med urter og grønnsaker er pakket inn i butterdeig og bakt.

UT Å SPISE? Les flere restaurantanmeldelser her

– En vakker presentasjon på tallerkenen og godt på smak, synes Følget om de små gylne bollene. De har følge av grønn salat og tre små skåler, som er veldig vanlig til forskjellig indisk mat, med gul syltet mango, tykk rød chilisaus og en mørk grønn som servitøren vennlig gjør oppmerksom på kan være litt sterk.

Det er den, men den er litt sterk på den gode måten. Og dette er gjennomgående i måltidet, ingenting er sterkere enn at vi har glede av det.

Liten nedtur

– Dette er en liten nedtur, synes Gutten om sin kylling Pakora. Her er biter av kylling fritert med et lag kikertmel utenpå. Den sprø skorpen er god, men kjøttet er ikke helt på høyden og har konsistens på den dvaske siden. Tilbehøret er det samme som til samosaen med tillegg av en skive sitron.

Haveli

Knud Askers vei 26, 1383 Asker, telefon: 66 78 42 00

Gjennomsnittspris hovedretter 229,-

Meny                      5

Mat                         4

Service                   4

Atmosfære             4

Pris                         4

Totalt (maks 30)  21

Det hender servitørene setter seg ved et ledig bord i restauranten og tar matpausen sin blant gjestene.

– Jeg har vært på restauranter der betjeningen, selv med åpent kjøkken, ikke får lov å drikke vann når gjestene kan se dem. Her virker det mest familiært og sjenerer ikke meg. Men når en stabel plastbakker med rene glass troner midt i rommet under sorteringen kan jeg styre min begeistring, mener Gutten.

God gryte

Av de underholdende innslagene som Haveli har til felles med andre indiske spisesteder er det at maten serveres på fat, eller i gryte. Det er alltid moro når de glovarme støpejernsfatene kommer forbi og maten i dem fremdeles er under steking og sprer god lukt på veien gjennom rommet. Eller som med våre retter, vi får et stativ med telys i bunnen og en messinggryte på toppen. Der ligger maten og hygger seg og holder på varmen.

– Det dufter godt, sier Gutten med nesen over sin Malai kofta.

– Her og, stråler Følget etter et par sniff over gryten av sin Chana masala, som er en gryte av kikerter. Sausen rundt i gryten er basert på tomat, paprika og løk, et utvalg av ingredienser som gjentar seg ofte i dette kjøkken og som vanskelig kan bli feil.

– Nam, ingefær og koriander – her er alt som setter særpreg på indisk mat, smatter Følget begeistret.

– Kikertene har beholdt litt tyggemotstand, det beholder den gode smaken. En god gryte, mener Gutten som selvsagt har fått smake før han hengir seg til egne «grønnsakkarbonader».

Kjøttfrie boller

– Visste du forresten at ordet karbonade kommer fra det italienske «carbone» som betyr kull og som beskriver en skive av kjøtt, stekt, nettopp over kull? nærmest spør-forteller Gutten.

Haveli-karbonadene har mer form som litt romslige kjøttboller og inneholder hverken kull eller kjøtt, men en masse gode grønnsaker laget til en farse og formet som boller med litt løs konsistens. Og igjen sausen rundt med mange av de samme deilige grønnsakene og urtene vi er begeistret over. Denne sausen har et innslag av chili som gjør den sterkere, men som er tonet ned med en skvett fløte og får med det en fin balanse. Korianderen er hakket og drysset over med vakker grønn farge og aroma sammen med rosiner og hjemmelaget ferskost. Og som en bonus, noen cashewnøtter som toppen av kaka.

...og søte boller

– God blanding av sterkt og litt søtt. Veldig godt, konstaterer Gutten.

Ris følger med ved siden, løs og litt tørr, perfekt som følge til begge hovedrettene. Og nok en gang mangochutney, søt og kraftig på smak.

Tidligere erfaring har gjort oss skeptiske til vin i denne sammenhengen, men vi må prøve og får et glass husets rødvin. Men det er øl som er det beste følge til denne maten. Vinen, som vi ikke vet mer om, har en duft som minner om cola med sitron og blir raskt satt til side. Derimot gjør en romslig flaske Taj Mahal pilsnerøl susen. Den er frisk og god, men ikke svært ulik pils laget på våre breddegrader. Så å importere flasker fra Bangalore kan synes råflott i disse tider der vi holder øye med karbonutslippet.

Gulab jamun er en tradisjonell dessert, friterte boller laget av mel og melkepulver utdyper menyens tekst. Det faller Følget for.

– Nam, de er dyppet i sirup også, smatter Følget.

Bollene har aroma av kardemomme og er fritert slik at de har en tynn skorpe ytterst. Vaniljeis og sjokoladesaus er hyggelige tilbehør.

Selv nyter Gutten nok en gang mango, denne gang som sorbet, frisk og syrlig og søtt og godt.

Under oppsummeringen koser vi oss med å kikke på det svært innholdsrike interiøret med turbaner, trommer, kameler og en masse pokaler. Bedriftsidrettslaget er en åpenbar suksess.

Kaffen er ikke noe særlig, men alt i alt er vi fornøyd med måltidet.

– Det er ikke raffinementet vi kommer hit for, men for det vi vet fungerer. Og de holder stilen og da beholder de også de samme poeng. Tidligere fikk vi en liten skål med godteri sammen med regningen. Slike minidrops som smakte lakris og var veldig eksotisk. De savner jeg litt, innrømmer Gutten.

Artikkeltags