Rimelig og hyggelig, men skuffer litt på mat og service

HYGGELIG: Baracoa i Asker sentrum er et hyggelig sted med masse aktiviteter som DJ, bar, quiz, konserter, allsang og standup, for å nevne noe. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

HYGGELIG: Baracoa i Asker sentrum er et hyggelig sted med masse aktiviteter som DJ, bar, quiz, konserter, allsang og standup, for å nevne noe. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Baracoa i Asker er gode på å engasjere gjestene med aktiviteter av alle slag. Men på mat og service skorter det en del.

DEL

På denne tiden av året dukker gresskar opp overalt, som et velkjent symbol på halloween. Opprinnelig som en irsk myte, senere knyttet til katolsk tro i Irland og England. Heldigvis er ikke alle disse gresskarene lenger bare til pynt – vi må spise dem også. Og da dukker det samme spørsmålet opp hvert år, hva smaker et gresskar egentlig?

Asker sentrum er målet for Gutten og Følgets utflukt denne gangen. Og denne kvelden er det flukt i ordets rette forstand, et forsøk på å unnslippe hordene av mer eller mindre grotesk utkledde unger som herjer som gresshoppesvermer i tung gammelkirkelig straffetradisjon.

Mye som skjer

Vi søker tilflukt på Baracoa i Asker sentrum, som akkurat i dag ser ut til å ha en fredelig kveld. Ellers er dette et sted med masse aktiviteter. Tavlen utenfor inngangen ramser opp: DJ, bar, quiz, konsert, allsang, standup, i det hele tatt et livlig utvalg.

SPISE UTE?: Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser

Etter å ha ventet i overkant lenge får vi spisekartet sammen med en liten unnskyldning for ventetiden. Trerettersmeny er overskriften på første side, og det kan se ut som dette første arket byttes i ny og ne mens resten av menyen er mer fast.

Baracoa Asker

Strøket 17, 1383 Asker

Telefon 400 05 705

Gj.sn.pris hovedrett 175.-

Meny             4                                 

Mat                3                                

Service           3                                

Atmosfære    5                                

Pris                 4                                

Totalt (av maks 20)            19

Den faste delen av spisekartet er ganske typisk for et sted som dette, den lokale kroa der man like gjerne går for å være sammen med venner over et glass som for å få seg en matbit. De store gourmetutskeielsene finner vi naturlig nok ikke, derimot et utvalg salater, suppe, bruschetta, sandwich og burgere.

God suppe - men ikke gresskarsmak

Trerettersmenyen er gresskarsuppe, kylling provencale og sjokolademousse. Rettene kan bestilles hver for seg, men tar du det hele betaler du bare rett under 300 kroner for de tre til sammen og det er ikke verst for en middag på kafé.

– Treretteren frister, synes Gutten som gjerne tar et glass hvitvin til.

– Ja, da har vi både Chablis, Sancerre og Riesling på glass, er svaret. – Aldri feil med litt Chablis, mener Gutten som er litt imponert over godt og riktig utvalg.

– Veldig god suppe, varm og ganske sterk. En god kraft og god potet, smakssatt med rikelig chili, synes Gutten.

– Så, hva smaker gresskar, prøver Følget seg med et skrått smil.

– Faktisk ikke godt å si, for dette smaker som sagt mest potet. Men gresskaret har nok gitt den fine rødoransje fargen.

LES OGSÅ: 54 kroner i forskjell for halvliteren hos restaurant-naboer

Følget vil ha mer tradisjonell barmat. Burgere er i vinden for tiden, der kokkene skal snobbe nedover i format, men lage de superavanserte og med gjennomført håndverk.

Godt burgerkjøtt - tørt brød

Hos Baracoa i Asker er det tre å velge i, én laget av lammekjøtt og to av storfe. «Coas hamburger» er den mest tradisjonelle og er Følgets valg. Den er blant annet utstyrt med bacon og ost og blir servert med pommes frites ved siden av.

– Hmm, ingen god duft av den frityren – skal tro når den oljen ble byttet sist? Sier Følget og rynker litt på nesen når maten lander på bordet.

– Selve burgerkjøttet er greit, men hamburgerbrødet er veldig hvitt og har trolig vurdert å skifte karriere. Det er på vei mot en ny tilværelse som kavring – veldig tørt. Må si jeg er litt skuffet over denne, jeg forventer mer av en hamburger nå for tiden, mener Følget.

Baracoa har selvsagt friskt og fint fatøl, men de er også flinke til å holde et utvalg av mer spesielle sorter. Og med bygdas eget entusiastiske bryggeri på Vettre, er det hyggelig at lokale serveringssteder følger opp. Seks sorter Wettre øl er ført i listen og vi oppfordres til å høre med servitøren om eventuelle sesong-spesialiteter utenom det faste programmet.

«Lys Lager» er rådet fra servitøren og Følget er godt fornøyd med anbefalingen.

– Av type er den i nærheten av vanlig pilsner, men med mye mer fremtredende smak og karakter, er dommen.

Tørr kylling også

Kyllingen er delt i biter, krydret og stekt.

– Smaker veldig tørt dette, og krydderet bidrar på ingen måte til å heve smaken. Heller ikke sausen av sennep gjør noe særlig av seg, synes Gutten en smule skuffet.

En god klatt potetmos har fått et dryss parmesan over seg. Det blir sammen vel tungt og mektig, kan hende fordi osten er tørr og virker ferdigrevet. Tre rosenkål og tre strimler paprika lager farger på tallerkenen.

– Jeg er i sin alminnelighet tilhenger av grønnsaker som ikke er kokt for mye, med ett unntak – rosenkål. Og disse tre rosenkålhodene er nær rå, kalde inni og på ingen måte noe et høydepunkt, konstaterer Gutten.

– Rett nok syntes jeg det var godt å ha det litt fredelig i kveld, men jeg skulle gjerne hatt mer kontakt med servitørene noen ganger, grynter Følget.

Får ikke kontakt

Servitøren unnskyldte seg i starten over at vi måtte vente lenge, men unnskyldningen er ikke så mye verdt om det ikke skjer noen endring etterpå, og det gjør det dessverre ikke. De er veldig ofte opptatt med å skravle med hverandre og lite oppmerksomme overfor gjestene. Bunnpunktet nås når vi ønsker å bestille mer og servitøren står mindre enn 2 meter fra oss, vendt i vår retning, men bare er opptatt med sin mobiltelefon.

Omsider skjer det noe, og dessertmenyer åpenbarer seg.

Gutten får sjokolademousse som avslutning på sin treretter. Den er kompakt, litt klissete og i overkant søt. På toppen har den kremtutter med svak appelsinaroma.

– En god stund siden den kremen ble tuttet på. Smaker litt gammel krem, mener Gutten.

Følgets eplekake er litt varm i den ene enden og veldig kald i den andre.

– Hjemmelaget velger jeg å sette et spørsmålstegn ved – i alle fall mikrovarmet, mener Følget.

– Baracoa er et trivelig sted å besøke, men kan godt ta seg litt sammen og heve opplevelsen for oss alle. Det er faktisk ikke så mye som skal til. Det være seg på service, mat og for eksempel servere kaffen varm – ikke lunken og bitter slik som denne espressoen, konkluderer Gutten.

Artikkeltags