Helt siden vi var der for fire år siden har vi gledet oss til å komme tilbake til Aroma tandoori på Bekkestua. Ventetiden har blitt ekstra lang på grunn av at bygget restauranten holdt til i tidligere ble revet til fordel for det nye Bekkestua senter. Her har nye Aroma tandoori fått sin velfortjente plass fra november i fjor.

Stilfullt

Og med bilder av den fargesterke og litt skitne, overlessede og på en hyggelig måte glorete restauranten sterkt i minnet, åpner vi døren til den nye. Og får nær sjokk.

– Er det mulig – snakk om ekstrem forvandling, utbryter Gutten.

– Så utrolig fint, fortsetter Følget.

– Kjempestilig, mener unge Følget.

LES FLERE RESTAURANTANMELDELSER HER: Ut og spise? 

Vi spaserer rett inn i en svær mørkebrun bardisk prydet med gullmønster – og ikke minst et strålende blidt vertskap. Som viser oss veien inn den fantastisk stilige restauranten. Holdt i brunt og grått, med sort tak. Og ikke minst lange rekker med stilfulle lamper.

– De er fra Italia, forteller vår servitør idet han deler ut menyene. Han er for øvrig den stadig like populære eieren, som også sørger for at gjestene får den maten og drikken de skal ha, til rett tid og ikke minst følger han alle hyggelig ut etter måltidet. Godt hjulpet av ektefellen. Begge tydelig yre av glede over å være på plass i nye lokaler etter å ha drevet nærmest på nåde i åtte år i de gamle lokalene.

Støvsuger til bords

– Husker forrige besøk godt. Litt svak service, men nydelig mat. Og så hadde jeg en støvsuger til bords, humrer Gutten.

– Men jeg husker at menyen var utrolig klissete. Det er bedre nå, men ikke helt, konstaterer Følget,

Stort annet negativt er det ikke å si om Aroma tandoori, som fremstår som en svært moderne og hyggelig restaurant. Ikke vanskelig å finne seg til rette her, det være seg i de mange båsene eller ved bordene som svinger seg rundt det L-formede lokalet i 2. etasje av nye Bekkestua senter.

Litt bortgjemt

Forresten var det ikke spesielt enkelt å finne frem. Inngangen er litt bortgjemt, og det fortjener de ikke.

Ikke bare omgivelsene er blitt bedre i den nye restauranten, skal det vise seg. Servicen har også tatt seg opp et hakk. Her kommer veldig raskt det karakteristiske linseflatbrødet med yoghurt-dipp på bordet raskt etterfulgt av vann.

Med munter, innsiktsfull og god guiding i den indisk-kulinariske verden faller bestillingene fort på plass. For å sitte alene og studere menyen – det tar tid.

– Det er så mye å velge i at jeg ble helt forvirret, sukker unge Følget.

Aromatisk

Og vips seiler forrettene inn foran oss. Adriaki champ til Gutten, Paneer vårrull til unge Følget og Jhinga laziz til Følget.

– Kjempegodt, sier Gutten om sine små biter av lam marinert i egg, kardemomme, kanel og ingefær. For så vidt et godt eksempel på indisk matkultur som har utviklet seg gjennom generasjoner i århundrer med sin utstrakte bruk av sauser smakstilsatt med et utall av krydder. Noe som gjør indisk mat aromatisk og svært velsmakende.

– Men selv om smaken er god, er kjøttet litt tørt, fortsetter Gutten.

– Gode vårruller, svarer unge Følget om det som i utgangspunktet kan minne litt om en lefse med fyll, skåret i to.

– Kongerekene er også nydelige, smatter Følget.

Grytene overlevde

Og med en slik start er det bare å glede seg til resten, mener Gutten. Og det tar heller ikke spesielt langt tid.

– Der er de fine, små serveringsgrytene, utbryter Følget begeistret idet vår servitør setter fra seg små kobberfargede gryter oppå stativene med lys under.

Her er Masala lobster, Gosht tikka masala og ikke minst Tandoori milla-julla.

– Nydelig saus, men hummeren er seig og det er ikke så veldig mye av den heller. Skuffende, spesielt med tanke på at den koster 300 kroner, synes Gutten.

– Min Gosht tikka masala er i alle fall kjempegod, repliserer unge Følget og slurper i seg marinerte lammebiter i masalasaus med kokos.

Mer tørt lam

– Litt tørre de lammebitene også, men nydelig saus, synes Gutten etter å ha sneket til seg en smak oppå en solid bit med velsmakende nanbrød.

Følget sitter bare og smatter i seg den ene assorterte tandoori-biten etter den andre – tydelig begeistret over også å finne steinbit blant alle godsakene, som er servert oppå skiver av melon.

– Lekkert, mener Følget.

– Men litt tørt kjøtt her også, mener Gutten.

Og alle retter er akkompagnert av den gode risen, som skinner gyllent av safran, paprikapulver og olje.

Perfekt er også vinanbefalingen Deidesheimer Riesling.

Verdens beste kefir

Og sannelig skal det ikke fortsette lekkert også. Hjemmelaget mangois med kardemomme bare må prøves. Så også de friterte gulab jamun-bollene med sirup og is.

– Jeg drister meg til en mango lassi, sier unge Følget. Tydelig usikker på hva som vil åpenbare seg i den kalde yoghurtdrinken.

– Det er forresten ikke yoghurt, men kefir, smiler vår servitør.

Ikke akkurat noen trøst, men under forsikringer om at norsk kefir er verdens beste, så kan det jo ikke gå galt.

Det gjør det da heller ikke.

– Wow – kjempegodt! slurpesmiler unge Følget.

– Så sant, nikker Gutten etter en prøvesmak.

De friterte semulegrynbollene innfrir også alle forventninger.

– Nydelig, smatter Følget smilende mellom skjefuller av sin mangois, og setter nesten personlig rekord i dessertspising. Heldigvis ikke helt, for Gutten får sine begjærede isrester.

Sjeldent hyggelig

– Utrolig hyggelig og effektiv service. Veldig behagelig avslappet stemning selv om de kun er to til å servere en trekvart full restaurant. Folk føler seg virkelig ivaretatt. Det er faktisk ganske sjelden, konstaterer Gutten imponert.

Og er ikke i tvil om hvorfor folket trofast har vendt tilbake: God mat, hyggelig og dyktig service i et helt nytt, stilig og trivelig lokale – hva mer kan man forlange? Vi gleder oss i alle fall til neste besøk.