The Edge er på plass i Fornebu senter, og det med utsikt til torget og sin nok største konkurrent, Jonathan Sushi.

– Så stilig, utbryter Følget idet vi runder inn i det langstrakte lokalet til The Edge.

Rundt 500 kvadratmeter innredet med svarte stoler og mørke brune bord – bare avbrutt av et slags avlukke med lilla besetning omkranset av hyller. 180 gjester kan benke seg inne og 200 til ute.

SPISE UTE?: Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser 

– Tøft lokale og kjempekult med de lampene der, mener Gutten og kikker opp på noen ufo-lignende metallamper som lyser opp fra det mørke taket. Slik skjules rør og kabelgater effektivt selv om de ikke er dekket til.

God start

– Må si jeg er spent på maten her. Moder-restauranten på Tjuvholmen i Oslo har fått et godt rykte, sier Gutten.

Det starter i alle fall strålende, med et muntert «velkommen og hvor har dere lyst til å sitte?»

Husker med gru den utrolig sure velkomsten i naborestauranten her – dette var noe annet, ja, synes Følget.

Menyen er ikke overlesset, men her er nok å velge i fra både sjø og land.

The Edge

Snarøyveien 55, 1364 Fornebu
Tlf. 67 82 90 90

Pris hovedrett: 159.- til 585.-

Meny            5

Mat               5

Service         5

Atmosfære  5

Pris               5

Totalt         25

– Limousin-kjøtt er spesialiteten her. Det er en fransk storferase som etter sigende skal ha aner 15.000-20.000 år tilbake i tid, helt til huleboere i området Limousin. Det kan man se av hulemalerier i området. Rasen har nydelig kjøtt, og for en del år siden ble den heldigvis tatt til Norge, forteller Gutten.

– Jeg kan sjelden stå imot kongereker, og ekstra fristende er det med vaniljevinaigrette. Det har jeg aldri smakt, sier Følget full av forventning.

Unge Følget lar seg friste av Kalix løyrom, mens Gutten starter med grillet kamskjell med squashpuré. Og litt Chablis til skalldyrene, selvsagt.

Jordsmak av salaten

– Kjempegodt! stråler Følget som har fått en ny favoritt.

– Men det er jordsmak av salaten, det var ikke særlig bra.

Topp mat, begredelig service 

– Sjekk den fargen, stråler unge Følget og betrakter sin sorte skiferplate med et eggeformet lite berg av løyrom. Men ikke hvilken som helst rogn.

– Dette er Kalix løyrom, populært kalt Nordens kaviar. Den kommer fra en liten fisk som heter lagsild og fiskes kun på et helt spesielt område nord i Østersjøen av et svært begrenset antall båter og kun noen få uker om høsten. På grunn av de spesielle forholdene på stedet får løyromen den knall oransje fargen og den spesielle smaken. Slikt koster, selvsagt, og butikkprisen er konger og dronninger verdig – mellom 1.500 og 3.000 kroner kiloen svinger det av, opplyser Gutten.

Unge Følget skjønner godt det kongelige valget og øser skje etter skje oppå flatbrødet, som har reist helt fra Røros.

– Jeg er glad de har den klassiske varianten med rødløk og rømme (økologisk) og ikke faller for fristelsen til å gjøre noe ekstra fancy med en så flott råvare, mener Gutten som selvsagt får sneket til seg en smakebit.

– Nydelige kamskjell! Perfekt stekt og kjempegod puré. Og fint presentert – rene maleriet, smatter Gutten henført.

Ikke pent, men topp smak

Snakk om god start, her er det bare å glede seg til resten. Og det med god grunn, skal det vise seg.

«The Local» er lokal fulltreffer på Fornebu 

Utvalget av Limousin-kjøtt er stort, og Følget klarer ikke velge. Så det blir grillspyd med tre ulike sorter; marinert entrecôte, indrefilet og ytrefilet – alt fra kalv.

– Rene kinderegget, spør du meg, sier Gutten som drar til skogs med en indrefilet av kronhjort. Ungdommen, derimot, er i burgerhumør.

– Skal innrømme at det kunstneriske ikke helt ble fulgt opp her, men det er jo smaken som teller, humrer Gutten og skuer utover tallerkenene.

– Digg burger!

Så enkelt kan det sies om en, etter alle kunstens regler, grovkvernet og perfekt stekt limousin-burger. Ungdommen er ganske enkelt fortapt. Gutten også.

– Nydelige disse kjøttbitene også, men de kunne med fordel vært litt varmere. Morsomt med tre forskjellige sauser til – tror nok bearnaisesausen topper her, selv om portvin- og peppersausene også er gode, mener Følget.

– Kjempegod smak på hjorten, men jeg skulle gjerne sett at kjøttet fikk et minutt eller to lenger på varmen. Bare en syltynn stekeskorpe, så det blir vel rått dette. Og litt lite varmt. Skulle gjerne hatt noen flere enn to rosenkål også, for det var topp til! Aspargesbønnene ble vel dominerende, repliserer Gutten.

Veldig bra service

Vår kvinnelige servitør for kvelden er til stede akkurat til rett tid, svært hyggelig uten å virke påtrengende. Og ikke minst imponerende kunnskapsrik i så vel presentasjon av mat som drikke. Så også med vinvalget, en Borgogno No Name, med masse fylde og friskhet og perfekt til så vel storfe som vilt.

– Ingen tvil om at Fornebu har fått en kvalitetsrestaurant her, mener Gutten – og det før han har gjort den obligatoriske crème brulee-testen.

Følget er som vanlig for mett til dessert, men lar seg nøde til en sjokoladefondant.

Unge Følget er også egentlig for mett for det søte, men bare til «frozen cheese cake» dukker opp i menyen. Solgt!

God avslutning

– Klart bestått, konstaterer Gutten etter et par skikkelige munnfuller.

– Litt kompakt, men nok av vaniljefrø og smak. Topp med en skive tørket appelsin også, mener Gutten.

– En av de beste ostekakene jeg har smakt, sier den mette ungdommen som slurper i seg hele den kvadratiske kaken i en fei.

– Så mye for stappmett, surmuler Gutten som ikke rakk prøvesmaken før smulene var vekk.

– Kvalitet over denne fondanten også, forsikrer Følget som med fryd ser de mørke herlighetene sige ut.

Følget gir motvillig bort en smakebit. Så mye for den stappmette der også …

– Den har fått et minutt for mye, mener Gutten som gjerne ville sett mer rennende godsaker.

– Ingen tvil om at her lages og serveres mat med både kunnskap og ikke minst hjertet. Uten tvil en hyggelig overraskelse som må gi en solid 5-er på mat og like under 6-eren i service, konstaterer Gutten som allerede gleder seg stort til neste besøk på kanten.