Populære Bambus skuffer litt

HYGGELIG: Det er lett å trives i lokalene til Bambus i Sandvika. Her er god plass, hyggelig service og jevnt over bra mat. Restauranten er nylig kåret til en av Sandvikas to beste familierestauranter. BEGGE FOTO: PETTER SØRNÆS

HYGGELIG: Det er lett å trives i lokalene til Bambus i Sandvika. Her er god plass, hyggelig service og jevnt over bra mat. Restauranten er nylig kåret til en av Sandvikas to beste familierestauranter. BEGGE FOTO: PETTER SØRNÆS

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De kan sin sushi, men på en del av de andre rettene hos den populære familierestauranten Bambus i Sandvika er det absolutt rom for forbedring.

DEL

Østen forbindes gjerne med høflighet, vennlighet og god mat til anstendige priser. Akkurat slik som her.

– Kanskje det er derfor de nylig fikk pris som en av Sandvikas to beste familierestauranter, tror Gutten.

Hos Bambus kan du besøke hele Asia på en kveld – uten pass. Og har du først besøkt stedet en gang, kommer du gjerne tilbake. Akkurat slik Gutten og hans følge på tre gjør denne kvelden.

– Veldig hyggelig sted. Fint at de har bedre plass rundt bordene enn søsterrestauranten i Asker. Der er det temmelig trangt, mener Følget. Og Gutten er så enig, så enig.

Lokalene i Sandvika er i alle fall store nok, og vi finner oss vel til rette i det hyggelige miljøet. Her er enkelt, men stilig.

UT Å SPISE?: Her finner du Budstikkas restaurantanmeldelser

– Menyen her er jo feiende flott, mener Følget som lider valgets kval – akkurat som vanlig hos Bambus.

– Her er mer enn nok å velge i, ja. Så mye at det nok er vanskelig å være ekspert på alt. Og du går ikke hit for et gourmetmåltid, men det pleier å være veldig bra, synes Gutten.

Som allerede gleder seg til å starte med sashimi. Følget drister seg til en syrlig sjømatsuppe, unge Følget lar seg som alltid friste av kamskjell og kongereker, mens lille Følget ikke klarer å stå imot vietnamesiske vårruller.

Bambus Sushi

Meny                    6

Mat                      4

Service                 5

Atmosfere            5

Pris                      4

Totalt (maks 30) 24

– Nydelig og perfekt

– Nydelig sashimi. Og perfekt krydret ponzusaus. Dette kan de, nam-er Gutten etter hvert som rå fisk og kamskjell forsvinner fra tallerkenen.

LES OGSÅ: Disse tre spisestedene er folkets Sandvika-favoritter

Hoi – dette var sterkt! Men veldig godt på smak, stønner Følget etter noen munnfuller Tom kha yen kon.

Den sterke, syrlige sjømatsuppen med kokosmelk får fart på både svetteperler og smaksløker.

– Kjempegod suppe og perfekt tilberedt fisk og grønnsaker, mens scampi og kamskjell har fått litt vel mye varme, synes Gutten.

– Det har de her også, repliserer unge Følget som heller ikke er spesielt fornøyd med sine kongereker og kamskjell à la Bambus – det vil si marinert og grillet. Litt for lenge.

– Dette må de nesten ha glemt på grillen, sukker Gutten etter en smakebit.

– Gode vårruller, men jeg håper hver gang at de skal smake mer, de er litt tamme, synes lille Følget. Som har så rett.

LES OGSÅ: Bare nesten hos Bambus

Erfaringsmessig er servicen rask og hyggelig hos Bambus. Denne kvelden er intet unntak.

– Men det setter alltid en ekstra spiss på måltidet når man får rettene presentert. De er jo vanligvis så kunnskapsrike her. Derfor er det synd når denne ekstradimensjonen blir borte. Og i alle fall når nabobordet konsekvent får sine retter presentert, mener Gutten.

Litt skuffet

Som akkurat effektivt, raskt og taust har fått sin hovedrett – Teppan yaki.

Er faktisk litt skuffet over denne. Indrefiletbitene smaker godt, men er altfor mye stekt. Så tynne som disse er, trenger de jo bare noen sekunder steking. Også laksen, kamskjellene og scampiene er ihjelstekt, selv om smakene er gode, synes Gutten.

– Samme her. God smak, men for mye stekt indrefilet, mener Følget om sin Teppan biff.

Lille Følget henger seg på overstekt-bølgen med sin Kung pow med sjømat.

– Fantastisk god saus til hummeren, men den er altfor mye stekt, konkluderer ungdommen.

– Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe at Bambus-kokkene ikke klarer å tilberede hummer bedre. Akkurat samme feilen i Asker, veldig synd, synes Gutten.

Hovedrettenes eneste nesten feilfrie er unge Følgets nigri, maki og sashimi-tallerken.

– Dette er helt knall! Kjempegod sushi, men den hvite fisken er litt seig, synes unge Følget.

Og Gutten smatter enig med etter sin obligatoriske snikbit.

– Nå er det nok! Utbasunerer Følget. Mens Gutten skvetter til og lurer på hvem som har tråkket i salaten, eller en annen ingrediens.

En klassiker

Og så er det bare Følget som er mett, og absolutt ikke klarer å få ned en bit til. Det gjør derimot de andre tre ved bordet.

– Går for en klassiker i dag, mektig og søtt som bare det; innbakt banan! Utrolig søtt – og mektig, stråler Gutten. De to unge lar seg friste av tempurais og kokoskrem.

– Snadder, smatter Gutten etter sin første munnfull innbakt banan med karamellsaus.

– Veldig godt med den litt syrlige limesorbeten til, men disse ripsene kunne man spart seg. De bare forstyrrer.

– Artig med fritert is, smaker kjempegodt også. Spesielt bringebærsausen, mener unge Følget som også gjerne avstår ripsranken.

LES OGSÅ: Nesten perfekt på Verket

Til og med til det høye glasset med kokoskrem klarer de røde bærene å snike seg med. Lille Følget avstår også.

– Bare forstyrrende, men kokoskremen er god. Skulle gjerne hatt litt mer kokossmak, men nydelig bringebærsaus.

– Tydelig en suksessoppskrift på den sausen. Tipper den lages stort og spres rundt i Bambus-systemet. For den er like god overalt, mener Gutten etter litt prøvesmaking.

Bambus er en restaurant som reklamerer med førsteklasses mat fra hele Asia.

– Maten er jevnt over god, men det er bare sushien som er i nærheten av å innfri reklamen og forventningene. Men det er på grensen til umulig å være ekspert på så mange forskjellige kjøkken. Likevel skjønner jeg godt hvorfor stedet er så populært. Her er jevnt over god mat til overkommelige priser med god service i hyggelige og romslige omgivelser, mener Gutten.

Som absolutt gleder seg til et gjensyn – både i Sandvika og Asker.

– Til da håper jeg det er mulig å være litt mindre spandabel med steketiden, sier Gutten forventningsfullt.

Artikkeltags