Gutten og Følget suser oppover etasjene i Trekanten senter. Haveli ligger på toppen av handlesenteret, helt oppe på taket, og opp dit går det en heis. Til «Helsebygg» står det på heisknappen for fjerde etasje.

– Mye helse i god mat, vet du, humrer Gutten.

Vel oppe på plan fire møter Haveli oss med lun varme, rødlig lys og eksotisk duft denne kalde og mørke kvelden i januar.

– Jeg mener å huske det var pakistansk og indisk mat de serverte før i tiden, nå er det kun indisk. Helt fint det, mener Gutten.

Her er godt med gjester. Flere bord er fylt opp med hele familier. I en barnevogn ligger minstemann og sover, og ved et annet bord er en prinsessepyntet femåring et opprømt midtpunkt i fødselsdagsfeiringen. En trivelig og jovial stemning.

UT Å SPISE?: Her kan du lese flere restaurantanmeldelser fra Budstikka

Vi får raskt bord og meny, og sistnevnte viser seg å ikke ha noen dramatiske endringer siden sist.

– Noen justeringer av menyen, men mye kjent, slår Følget fast.

"Husets" ikke bra

Som en rask sjekk på om det har vært noen forbedring på vinsiden siden sist, ber Følget om et glass hvitvin uten å spesifisere noe mer. Det blir aldri noen presentasjon av glasset som blir servert, men Følget kjenner skuffet igjen ananassmaken. Samme «husets» som sist og like lite interessant.

Gutten velger tryggere og bestiller rødvin, men den blir glemt og må purres på. Heller ikke denne har noe navn, men havner i kategorien «helt grei».

LES OGSÅ: Mye å trekke for hos Lancelot 

– Her er det sannelig nok å velge i, mener Følget om menyen med hele 70 menynummer, inkludert barnemenyene.

– Det kan se formidabelt ut med så mange retter på menyen, men i virkeligheten er det et mer beskjedent antall. En grunnrett kan varieres med forskjellige typer kjøtt, kylling og kongereker, oppklarer Gutten. 

Haveli tandoori restaurant

Knud Askers vei 26, 1383 Asker,

Telefon: 66 78 42 00

Gjennomsnittspris hovedretter 230,-

Meny                          5

Mat                             4

Service                       4

Atmosfære                4

Pris                             4

Totalt                         21

En varm suppe er en god start en slik hustrig vinterkveld. I menyen finner vi «Dal/Mulligatny soup» og tankene går selvsagt til den klassiske mulligatawny-suppen som hovmesteren serverer grevinnen hver jul.

God suppe - smakløs kylling

– Tviler på om dette er samme, legendariske suppe, men den er sikkert god for det, mener Følget.

Og akkurat det er denne linsesuppen – svært god. På kanten av skålen henger en skive sitron og når saften fra denne finner veien ned i suppen løfter den seg ytterligere. Kraftig og god smak med en ganske tykk konsistens og en gylden farge.

LES OGSÅ: Bare nesten hos Bambus 

Gutten har falt for hovmesters anbefaling om kylling Pakora til forrett. Dette er biter av kyllingbryst dyppet i en røre av ertemel og så frityrstekt.

Det er en skuffelse. De friterte kyllingbitene er alle bløte utenpå der Gutten forventet sprøstekt skorpe. Når han skreller frityrlaget av kyllingbitene og smaker på dem uten skorpe, er smaken nær fraværende.

– Sist irriterte vi oss også mye over en fraværende service, minner Gutten Følget om. Følget nikker gjenkjennende.

– Det har bedret seg en del denne gangen, men det er stadig temmelig sløvt. Vinen som ikke har noe navn eller blir glemt, tallerkenen som blir satt på den andre siden av bordet i forbifarten, vinglasset blir ryddet ut før det er tomt og slike ting. Men vennlige og blide er de hele tiden. Og all servering kommer uten lang ventetid. Det skal de ha for, mener Følget.

Spinat-vinner

Gutten går for kjøtt til hovedrett, servert i en liten gryte på et te-lysstativ som holder det varmt. Lam Kolapuri har møre, langstidskokte lammebiter, men kjøttet er skuffende i sin mangel på smak.

– Men alt annet oppi her er godt, synes Gutten og mener det hadde vært en like grei rett uten lammebitene.

LES OGSÅ: Standhaftig italiener 

Følgets hovedrett, Saag Paneer, blir også servert på samme måte. Hovedingrediensen er spinat. Den er ikke spinatgrønn lenger, men er en brunlig tykk grøt. I denne er hvite terninger av ost. Spinaten er kokt lenge og vel i fløte og rømme.

Til begge rettene blir det servert ris, yoghurt og mangochutney. Dette lager mange varierte smakskombinasjoner mellom det syrlige i yoghurten, den søte syltede frukten og den rikt krydrede sausen.

–Jeg innrømmer jeg ble inspirert av heisknapp nummer fire som hadde tekst om helse, smiler Følget som har holdt seg til vegetar gjennom hele måltidet. Og det var slett ikke noe dårlig valg, for linsesuppen og spinaten var uten tvil måltidets vinnere. Indisk mat er jo nærmest vegetarisk i utgangspunktet. Og her er det er både smakfullt og ikke minst sunt.

Altfor mett

– Som vanlig har jeg feilvurdert. Jeg synes det ser lite ut når de små grytene kommer på bordet, men blir alltid god og mett før de er tomme. Og nå er det ikke sjans at det er plass til dessert, stønner Følget!

Og for første gang på det Gutten kan huske, er han enig.

– Må rett og slett kapitulere i dag, sier han med et sukk.

– Ingen stor endring her fra sist med mat og god smak, men det var denne serveringen da? Når rødvinsglass nummer to også må purres på, samt at glasset heller ikke fant veien til regningen blir det en smule komisk, synes Gutten. Som under sterk i tvil, og påvirket av Følgets velvilje, gir et tynt poeng opp på service. Ellers er alt ved det gamle.